Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
Μ

Συνέδριο της Στοκχόλμης

Η κορυφή του παγόβουνου

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που οι σύνεδροι εγκατέλειπαν χτες το κτίριο του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών, στη Στοκχόλμη. Ούτε καν τρία 24ωρα από την υπογραφή της πρώτης παγκόσμιας διακήρυξης από 126 χώρες και δεκάδες υπηρεσίες του ΟΗΕ και μηκυβερνητικούς οργανισμούς για την πάταξη της πολυποίκιλης εκποίησης παιδιών στο βωμό του Μαμωνά. Θα υλοποιηθούν όλες αυτές οι υποσχέσεις περί αυστηρής νομοθεσίας και συντονισμού της δράσης όλων των χωρών σε διεθνές επίπεδο, που περιέχονται στο κείμενο μιας διακήρυξης που επεξεργάζονταν... διαρκώς επί 12 μήνες; Το σίγουρο είναι ότι πρέπει. Το εάν και πότε παραμένει αμφίβολο.

Πάντως, ο κώδωνας του κινδύνου για τη μελλοντική εξέλιξη της παγκόσμιας κοινωνίας, χτύπησε πολύ ηχηρά, δίνοντας δυνατά χαστούκια στην ολιγωρία των κυβερνήσεων και των πολιτών κάθε χώρας αυτού του πλανήτη. Πολλά από τα στοιχεία που κατέθεσαν οι κυβερνητικοί και άλλοι αξιωματούχοι για την εγκληματική σεξουαλική κακοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση τουλάχιστον 2.000.000 παιδιών στον πλανήτη μας, είναι αν μη τι άλλο ανατριχιαστικά. Το χειρότερο είναι ότι δίνουν μία πολύ μικρή εικόνα της κορυφής του "παγόβουνου"".

Κυρίως, γιατί πίσω από τα στατιστικά δεδομένα των αρμόδιων υπηρεσιών και οργανισμών υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας ή καταγράφηκαν στα αρχεία των αστυνομικών διευθύνσεων ως ανεξιχνίαστες εξαφανίσεις και εγκλήματα. Επίσης και γιατί χιλιάδες κυκλώματα παιδεραστίας και σεξοτουρισμού με θύματα παιδιά δε θα αποκαλυφθούν και δε θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας καθώς το "νήμα της Αριάδνης" χάνεται, πολλές φορές, πίσω από πανίσχυρα συμφέροντα. Ιδού, λοιπόν, μερικά από αυτά που αναφέρονται, κάθε χρόνο που περνά, σε ορισμένες από τις χώρες των πέντε ηπείρων:

- Πάνω από 1.000.000 παιδιά εμπλέκονται στα κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

- 5.000 με 7.000 παιδιά πωλούνται από οικογένειες της βόρειας Ταϊλάνδης και του Νεπάλ για να δουλέψουν σε πορνεία της Ινδίας.

- Στη Σρι Λάνκα, τα δύο τρίτα των 30.000 δηλωμένων πόρνεων είναι αγοράκια που "δουλεύουν" σε τουριστικά θέρετρα.

- Στην Κολομβία, τα παιδιά - πόρνες ηλικίας 8 έως 13 χρόνων αυξήθηκαν, μέσα στα τελευταία επτά χρόνια, σε ποσοστό 500%!

- Δεκάδες σεξ κλαμπ και πορνεία με παιδιά λειτουργούν σε Πράγα, Βουδαπέστη και Βαρσοβία. Μόνον στην πολωνική πρωτεύουσα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 5.000 παιδιά - πόρνες.

- Στην Ταϊλάνδη εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες από χώρες της "πολιτισμένης Δύσης" επισκέπτονται πορνεία σε πολλά από τα οποία υπολογίζεται ότι δουλεύουν τουλάχιστον 800.000 παιδάκια.

- Στους δρόμους της Μόσχας πωλούν το κορμί τους πάνω από 1.000 παιδάκια κυρίως λόγω φτώχειας. Δεκάδες άλλοι ανήλικοι από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, κυρίως από την Αλβανία, εκπορνεύονται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

- Στην Αγκόλα τα παιδιά - πόρνες, γνωστά και ως "δεκατεσσάρια", έχουν ηλικία από 8 έως 14 χρόνων.

- Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ΜΠΙΛΝΤ, μόνον μέσα στους τελευταίους 18 μήνες κατασχέθηκαν 11.500 πορνοέντυπα και πορνοβιντεοκασέτες με "πρωταγωνιστές" παιδιά. Αυτή τη στιγμή, η πορνοκασέτα που κάνει θραύση στη γερμανική - μαύρη; - αγορά, είναι ένα βίντεο που δείχνει το μαζικό βιασμό δεκάδων νεαρότατων κοριτσιών στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία!!! Η τιμή της κασέτας ξεπερνάει τα 8.000 δολάρια...

- Ο ετήσιος τζίρος από τον "σεξοτουρισμό", τα πορνοπεριοδικά και τις πορνοβιντεοκασέτες εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν νομίζετε ότι αυτά γίνονται μόνον σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης ή του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, κάνετε λάθος. Να ορισμένα από τα στατιστικά στοιχεία - σοκ της αμερικάνικης οργάνωσης "Φωνές για τα Παιδιά":

- Μόνο μέσα στο 1992 αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ πάνω από 2.900.000 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

- Εκτιμάται ότι σήμερα ζουν στις ΗΠΑ πάνω από 60.000.000 ενήλικα άτομα που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία!

- Το 1993 εκτιμάται ότι 1.261 παιδάκια πέθαναν στις ΗΠΑ από σεξουαλική κακοποίηση ή παραμέληση. Πρόκειται για ένα νούμερο, που μεταφράζεται, σε έναν αριθμό τριών παιδιών που πεθαίνει κάθε μέρα λόγω κακοποίησης.

- Κάθε 13 δευτερόλεπτα της ώρας ένα παιδί κακοποιείται, κυρίως σεξουαλικά.

- Το 1991 οι περισσότερες κακοποιήσεις παιδιών αφορούσαν βρέφη κάτω της ηλικίας των 12 μηνών!

- Το 54% των παιδιών που πέφτουν θύματα βιασμού ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι κορίτσια και το 46% αγόρια.

- Το 95% των θυμάτων γνώριζαν το δράστη.

- Το 95% των ανήλικων πόρνεων (ηλικίας από 14 μέχρι 17 χρόνων) είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά σε νεαρότερη ηλικία.

- Από έρευνες σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ προέκυψε ότι ένα κοριτσάκι που υιοθετείται από ανάδοχη οικογένεια είναι έξι φορές πιθανότερο να πέσει θύμα βιασμού από τον θετό πατέρα ή "θείους", απ' ό,τι ένα άλλο που ζει με τους φυσικούς του γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ