Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
Το προφίλ ενός παιδεραστή

"Οι περισσότεροι παιδεραστές είναι άνθρωποι σαν εσένα ή εμένα. Είναι γιατροί, δικηγόροι, άνθρωποι από κάθε επάγγελμα. Είναι μεσοαστοί, παντρεμένοι, με οικογενειακή ζωή χωρίς ορατά προβλήματα. Οι περισσότεροι δεν προέρχονται από το περιθώριο της κοινωνίας", έλεγε σε ανταποκριτή του "ΝΙΟΥΣΓΟΥΙΚ" μία Βελγίδα νοσοκόμα, η Μαρί Φρανς Μποτ, η οποία επί χρόνια συμμετέχει σε εκστρατεία κατά της παιδικής πορνείας στη Νοτιοανατολική Ασία. Η δήλωσή της μάλλον δεν ήταν υπερβολική...

Στατιστικά στοιχεία αλλά και εκθέσεις ψυχιάτρων αναφέρουν ότι:

- Αρκετοί από τους παιδεραστές - πατέρες έφεραν έντονες ενδείξεις άγχους, έθεταν μη - ρεαλιστικούς στόχους και προσδοκίες για τα παιδιά τους, ήταν άνεργοι, υπέφεραν από αλκοολισμό και είχαν χαμηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης. Τα παραπάνω θεωρούνται ως μερικά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά όσων κακοποιούν παιδιά, είτε βιάζοντάς τα, είτε χειροδικώντας εναντίον τους.

- Το 71% των βιαστών παιδιών είναι ηλικίας κάτω των 35 χρόνων και συνήθως γνώριζαν το θύματά τους αρκετά καλά.

- Το 80% των παιδεραστών έχει φυσιολογικό δείκτη νοημοσύνης.

- Το 60% των δραστών είχαν στην παιδική τους ηλικία κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικους, εκ των οποίων ο ένας ήταν τουλάχιστον γυναίκα.

- Οι πιο βάρβαρες συμπεριφορές βίας κατά παιδιών εξασκούνται από άτομα ηλικίας 35 μέχρι 54 χρόνων και με ετήσια εισοδήματα λίγο μικρότερα των 15.000.000 δολαρίων ή μεγαλύτερα των 50.000.000 δολαρίων.

Ο Δρ. Φρεντ Μπέρλιν, ιδρυτής της Κλινικής Σεξουαλικών Διαταραχών του Ιατρικού Ιδρύματος Τζον Χόπκινς, υποστηρίζει ότι τα αίτια της παιδεραστίας δεν είναι ξεκάθαρα. "Είναι σαν να ρωτά κανείς για το αίτιο της ετεροφυλοφιλίας ή ομοφυλοφιλίας. Υπάρχουν θεωρίες που υποστηρίζουν ότι η βιολογία και το περιβάλλον είναι παράγοντες που αναπτύσσουν τέτοιες συμπεριφορές, αλλά υπάρχουν πολλά που ακόμα δεν ξέρουμε", υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο "Τάιμ". Αυτό, που κατά τον Δρ. Μπέρλιν είναι ξεκάθαρο, είναι πως πολλοί από τους παιδεραστές είχαν πέσει θύματα βιασμού στην παιδική τους ηλικία, με αποτέλεσμα η κακοποίηση που υπέστησαν στο παρελθόν να αντανακλάται στις μελλοντικές σεξουαλικές επιλογές τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ