Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ
Φόβοι αμερικανικής επέμβασης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΑΓΔΑΤΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-

"Ετοιμος για κάθε πιθανή ενέργεια" είναι ο αμερικανικός στρατός, μετά από σχετική διαταγή την οποία εξέδωσε χτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι μονάδες του ιρακινού στρατού κινούνταν στο Βόρειο Ιράκ κατά τρόπο που καταδεικνύει ότι είναι πιθανό "να αναλάβουν δράση".

Παράλληλα, η αμερικανική διπλωματία πραγματοποιεί επαφές με άλλες χώρες της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά την ένταση στην περιοχή του Ιράκ, προκειμένου να αντιμετωπίσει "παν ενδεχόμενο".

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε χτες το πρωί ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν τη δύναμή τους στον αέρα πλησίον του Ιράκ κι είναι "πιθανό" να μεταβεί στην περιοχή δύναμη 30 μαχητικών αεροπλάνων και 1.000 στρατιωτικοί. Το Πεντάγωνο δεν επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά στρατιωτικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι "παρακολουθούμε και είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, αν χρειαστεί".

Πληροφορίες ιρακινής αντικαθεστωτικής οργάνωσης ("Ιρακινό Εθνικό Κογκρέσο") ανέφεραν ότι ο ιρακινός στρατός έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά της κουρδικής πόλης Αρμπίλ στο Βόρειο Ιράκ, κάτι που επέτεινε τους φόβους για αμερικανική επέμβαση. Αλλά η πληροφορία, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο "Ρόιτερ", δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή. Προχτές αργά το βράδυ η "Πατριωτική Ενωση του Κουρδιστάν" του Τζαλάλ Ταλαμπανί κατηγόρησε τα ιρακινά στρατεύματα ότι βομβάρδισε στρατόπεδά της στην ίδια περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ