Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η υγεία "νοσεί"

Στην Αιτωλοακαρνανία "η υγεία νοσεί". Ο νομός έχει δύο νοσοκομεία, οχτώ κέντρα υγείας και 42 αγροτικά ιατρεία που στα χαρτιά λειτουργούν κανονικά. Στην πράξη όμως υπολειτουργούν όλα καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή.

"Γεφύρι της Αρτας" έχει γίνει το "νέο" νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο οι πολιτευτές το υπόσχονται προεκλογικά, με συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από το 1982 εξαγγέλλουν τη λειτουργία του αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Κρατήσεις για πολυκλινική καταβάλλουν 46.000 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και πολυκλινική δεν έχουν. Τα ασθενοφόρα δεν καλύπτουν τις ανάγκες μεταφοράς λόγω αδυναμιών στο οδικό δίκτυο, την ώρα που εξαγγέλλονται "μεγάλα έργα". Ταυτόχρονα ανθίζουν ιδιωτικά εργαστήρια και ιατρικά κέντρα. Οπως παραδέχονται οι ίδιοι "η κατάσταση της υγείας στην Αιτωλοακαρνανία είναι τριτοκοσμικού χαρακτήρα".

Σύμφωνα με τον γιατρό και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, Κ. Σιδέρη,"η καλύτερη συνταγή για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της υγείας είναι η στήριξη του ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ