Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισχυρό ΚΚΕ η απάντηση

Αποφασισμένος να έχει ξανά στη Βουλή τον δικό του αντιπρόσωπο ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας

Ανεξάρτητα από τα μεγάλα λόγια τους, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ,αλλά και ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ,θέλουν το νομό υπανάπτυκτο και τους κατοίκους του ομήρους στα ρουσφέτια και τις υποσχέσεις. Αντί αναπτυξιακής πολιτικής "τάζουν χάντρες στους ιθαγενείς" και υποσχέσεις για μεγάλα έργα. Από κοντά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που αποτελεί φερέφωνο της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας και άλλον ένα φορομπηχτικό μηχανισμό. Ολοι αυτοί εξαγγέλλουν με καμάρι την κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου,για την οποία δεν υπάρχει ακόμα τεχνική μελέτη και "κανείς δεν ξέρει αν στεριώνει ή δε στεριώνει".

Τάζουν νέες θέσεις εργασίας στη γέφυρα, "ξεχνώντας" πως, ακόμη κι αν υπάρξουν, θα είναι εποχιακές. Μα κι αν γίνει αυτή η γέφυρα, τι θα μεταφέρεται, όταν στο νομό παραγωγή δε θα υπάρχει και οι κάτοικοί του θα τον εγκαταλείπουν; Ξέχασαν φαίνεται τη γέφυρα της Τατάρνας που ενώνει την Αιτωλοακαρνανία με την Ευρυτανία και παρότι είναι σύγχρονη κανείς δεν περνά από εκεί. Μιλούν για τη σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου - Κρυονερίου, θυμήθηκαν ξαφνικά το φράγμα των Αχυρών και την επέκταση της αρδευτικής αύλακας για τα χωριά του Βάλτου. Δε μιλούν, όμως, για την ερήμωση των χωριών του Ξηρόμερου, της Τριχωνίδας, του Βάλτου και της Ναυπακτίας. Κάνουν πως δεν ξέρουν ότι οι μισές κοινότητες του νομού δεν έχουν νερό και δρόμους προσπέλασης. Στους κατοίκους ενός νομού που υποβαθμίζεται και δεν έχει οδικό δίκτυο για να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο και οι ασθενείς στο νοσοκομείο, αυτοί υπόσχονται γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (!).

Στον αντίποδα, το ΚΚΕ προτείνει, αντί για έργα εντυπωσιασμού, την ανάπτυξη του νομού, την προστασία των ντόπιων προϊόντων, την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής (λιμνοθάλασσες Αμβρακικού, Πλατυγιάλι). Την προστασία της βαμβακοπαραγωγής, της καπνοκαλλιέργειας.

Για να συμβούν αυτά πρέπει να αλλάξει η σημερινή πολιτική. Απαιτείται η ενίσχυση του ΚΚΕ και η συσπείρωση του λαού, ενάντια στις πολιτικές που ακολουθούνται. Ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας τώρα πια ξέρει ποιοι ευθύνονται για τα προβλήματά του και είναι αποφασισμένος να τους γυρίσει την πλάτη. Ξέρει ακόμα πως στους αγώνες του πάντα είχε δίπλα του το ΚΚΕ και τον βουλευτή του. Κι αυτή τη φορά θα πράξει ανάλογα με τα συμφέροντά του. Είναι αποφασισμένος να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Και στις 23 του Σεπτέμβρη να έχει και πάλι στη Βουλή τον δικό του λαϊκό αντιπρόσωπο: τον Αιτωλοακαρνάνα βουλευτή του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ