Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Επιχείρηση τρομοκράτησης αγροτών

Συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών από την κυβέρνηση, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου και ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο διάστημα. Χτες οδηγήθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 14 καπνοπαραγωγοί της Ελασσόνας, με την κατηγορία της "παρακώλυσης" συγκοινωνιών, στη διάρκεια των συλλαλητηρίων το Μάρτη του 1994. Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε και οι 14 αγρότες παραπέμφθηκαν σε νέα δικάσιμο.

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τη "φάμπρικα" ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών, πέρα από τους 14 καπνοπαραγωγούς, έστησε και νέο δικαστήριο για τον ερχόμενο Νοέμβρη, με κατηγορούμενους πάλι καπνοπαραγωγούς της Ελασσόνας, για τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια το Μάρτη του 1995. Επίσης, όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζονται οι κλήσεις για ανάκριση και απολογία πολλών καπνοπαραγωγών της Ελασσόνας.

Στο πλευρό των διωκόμενων καπνοπαραγωγών της Ελασσόνας, στάθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ του Νομού Λάρισας Αντώνης Σκυλλάκος και Γιάννης Πατάκης."Οταν αγωνίζεσαι, τους είπε ο Αντώνης Σκυλλάκος, έχεις και αντιπάλους, αλλά έτσι φαίνονται ποιοι είναι αυτοί που νοιάζονται για το δίκιο του αγρότη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ