Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κόκκινη" η πρώτη ψήφος

Την τραγική κατάσταση της Αιτωλοακαρνανίας βιώνουν - ίσως περισσότερο απ' όλους - οι νέοι. Λίγο πριν το 2000 πολλά νέα παιδιά εγκαταλείπουν το σχολείο λόγω της... συγκοινωνίας, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν τη δίωρη και τρίωρη μετακίνηση από τα απομακρυσμένα χωριά προς τις πόλεις. Και οι "τυχεροί" που συνεχίζουν, αντιμετωπίζουν προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής στα σχολεία ακόμα και έλλειψη βιβλίων.

Η βιβλιοθήκη του Αγρινίου, πέρα από τις ελλείψεις της, λειτουργεί τις ώρες των σχολικών μαθημάτων και η προσπέλασή της στους μαθητές είναι αδύνατη. Κι όταν "δε λειτουργούν τα σχολεία", όταν δεν υπάρχει ενημέρωση, όταν δεν υπάρχουν στέκια νεολαίας, τότε ανθούν η υποκουλτούρα, τα μπαράκια, τα ναρκωτικά. Σ' αυτούς τους τομείς, δυστυχώς, η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ελλείψεις.

Ομως, οι νέοι δε σκύβουν το κεφάλι και παλεύουν για την αντιστροφή αυτού του "μέλλοντος". Πολλοί έχουν ήδη αποφασίσει "να βάψουν κόκκινη την πρώτη τους ψήφο", λέει η γραμματέας του ΝΣ Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ, Αθηνά Τσάμη,προσθέτοντας πως ήταν πρωτοφανής η συμμετοχή τους στο κάλεσμα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ