Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ο αγώνας φέρνει λύσεις

Εφερε τελικά τα πρώτα αποτελέσματα ο αγώνας των απλήρωτων βαμβακοπαραγωγών της Καρδίτσας, στους οποίους οι εκκοκκιστές Τσιπλάκος και Χατζηχαραλάμπους χρωστάνε 1,1 δισ. δραχμές.

Οι απλήρωτοι βαμβακοπαραγωγοί συνέχισαν και χτες το πρωί την κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού Βάμβακος στην Καρδίτσα και αποχώρησαν το μεσημέρι. Αυτό έγινε όταν πήραν την υπόσχεση από την κεντρική διοίκηση του Οργανισμού Βάμβακος ότι σήμερα θα υπογραφεί δάνειο (400.000.000 δρχ.) στον Τσιπλάκο από την ΑΤΕ με την εγγύηση του Οργανισμού, προκειμένου να καταβάλει άμεσα τα χρήματα που χρωστάει, περίπου 670 εκατ. δραχμές.

Ωστόσο, όμως, εκκρεμεί η επίλυση του προβλήματος για τους παραγωγούς που έχει ανεξόφλητους ο Χατζηχαραλάμπους. Η διοίκηση του Οργανισμού Βάμβακος δε θέλει να κάνει χρήση των εγγυητικών επιστολών, προκειμένου να πληρωθούν οι παραγωγοί και απ' ό,τι φαίνεται μεθοδεύει την αχρήστευσή τους. Για το λόγο αυτό οι απλήρωτοι βαμβακοπαραγωγοί και η ΟΑΣ Καρδίτσας θα καταθέσουν σήμερα μήνυση, προκειμένου να παρέμβει ο εισαγγελέας και να δεσμευτούν οι εγγυητικές επιστολές που έχει καταθέσει ο Χατζηχαραλάμπους στην Εθνική Τράπεζα. Γιατί στην περίπτωση που ακυρωθούν, αν όλοι οι παραγωγοί πάρουν την προκαταβολή, τότε δεν υπάρχει καμιά δέσμευση ώστε ο συγκεκριμένος εκκοκκιστής να καταβάλει και την εξόφληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ