Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ανεργοι πτυχιούχοι; Ε, και;

Ωμός και αποκαλυπτικός για τη "λύση" του προβλήματος: Κάλεσε το Δικηγορικό Σύλλογο να βάλει δυσκολότερα κριτήρια για την άδεια άσκησης επαγγέλματος

Με μια ιδιαίτερα κυνική και ωμή τοποθέτηση για την τύχη των άνεργων πτυχιούχων ο υπουργός Παιδείας, Γ. Παπανδρέου, ανακοίνωσε πόσοι και σε ποια Τμήματα θα είναι οι επιπλέον εισακτέοι φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. "Η Παιδεία πρέπει να διαχωριστεί από το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος" είπε ανερυθρίαστα, όταν ρωτήθηκε για το επαγγελματικό μέλλον αυτών των επιπλέον εισακτέων. Απάντηση παρμένη κατευθείαν από τη Λευκή Βίβλο, στην οποία υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στην αποσύνδεση πτυχίου και επαγγελματικού δικαιώματος. Αλλά δεν περιορίστηκε μόνον εκεί. Απαντώντας στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τους επιπλέον εισακτέους στη Νομική, λόγω της μεγάλης ανεργίας που υπάρχει στον κλάδο, ο φέρελπις υπουργός, που κουβαλάει και 50 χρόνια παράδοσης, έδωσε "λύση": "Αν υπάρχει πρόβλημα ανεργίας στον κλάδο ο Δικηγορικός Σύλλογος μπορεί να βάλει δυσκολότερα κριτήρια για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος" (!) είπε, αποκαλύπτοντας έτσι τι σκοπεύουν να επιβάλουν.

Με απλά λόγια δηλαδή, ο Γ. Παπανδρέου λίγο ενδιαφέρεται για τον αν θα προστεθούν άλλοι 3.302 πτυχιούχοι άνεργοι στους είδη υπάρχοντες, αρκεί να εξυπηρετηθεί η προεκλογική του εκστρατεία στην Α' Αθήνας.

Οσο για τους επιπλέον εισακτέους, η μερίδα του λέοντος πάει στα ΤΕΙ και μάλιστα σε περιφερειακά, όπου θα εισαχθούν 2.762, ενώ στα Πανεπιστήμια 540. Συγκεκριμένα: Στο Πανεπιστήμιο Θράκης θα εισαχθούν 403, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 64, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο 23, στο Πανεπιστήμιο Πατρών 30, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο 16 και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 4.

Στα ΤΕΙ θα εισαχθούν: Λάρισας 566, Κοζάνης 334, Ηρακλείου 329, Λαμίας 260, Καβάλας 250, Ηπείρου 210, Μεσολογγίου 190, Χαλκίδας 181, Καλαμάτας 170, Θεσσαλονίκης 122, Πάτρας 120 και Σερρών 30.

Η κατάσταση με τους εισακτέους αναμένεται να δοθεί μέσα στην εβδομάδα. Σημειώνεται ότι κάθε υποψήφιος που πέτυχε την εισαγωγή του σε κάποιο Τμήμα, μπορεί να μεταπηδήσει σε κάποιο άλλο Τμήμα, που θα του δοθεί η δυνατότητα με την ανακατανομή των βάσεων, μόνο αν ο ίδιος το επιθυμεί. Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών θα αρχίσουν στις 25 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθούν στις 11 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ