Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μέτωπο Παιδείας - αγωνιστική παρέμβαση

Με το σκεπτικό ότι τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινούς αγώνες για την επίλυσή τους, ένα περίπου χρόνο πριν, γονείς, εκπαιδευτικοί και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του Πειραιά συγκρότησαν το "Μέτωπο Παιδείας Πειραιά" προκειμένου να διεκδικήσουν αγωνιστικά την υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με τα παλιά προβλήματα, ενώ ξεκινά μια περίοδος κατά την οποία δρομολογούνται γενικότερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας, στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης, και η ανάγκη αντίστασης προβάλει επιτακτική.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, Κ. Κυριακοπούλου,μιλώντας στο "Ρ" τόνισε ότι "με την έναρξη της χρονιάς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επισκευές στα σχολεία, αν και οι δήμοι έχουν πάρει τα απαραίτητα κονδύλια από τον ΟΣΚ, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη χαθεί ακόμα και αυτές οι λίγες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς. Παράλληλα ο μήνας Σεπτέμβρης είναι ο πιο βαρύς μήνας για την τσέπη του γονιού με την έναρξη των φροντιστηρίων κλπ., ενώ έχει ζητηθεί από τους γονιούς να αγοράσουν τα βιβλία για τη δεύτερη γλώσσα που ξεκινά στα λύκεια, στο πλαίσιο της καθιέρωσης του Εθνικού Απολυτηρίου".

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά καλεί όλα τα μέλη της και τους Συλλόγους Γονέων να αγκαλιάσουν το Μέτωπο Παιδείας και να συντονιστούν με τη δράση του, να αναπτυχθεί σε κάθε δήμο ή δημοτικό διαμέρισμα για τα τοπικά και γενικά προβλήματα. Πρέπει να αναπτυχθεί μέσα σε κάθε σχολείο με την ουσιαστική λειτουργία των σχολικών συμβουλίων, να προσπαθούμε να δίνονται λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν το κάθε σχολείο, τονίζει. Το ΔΣ καλεί για διεκδίκηση λύσεων, που να είναι αγωνιστικές και διεκδικητικές και όχι λύσεις που να απαιτούν οικονομικές παρεμβάσεις των γονέων, όπως προβλέπει σαφέστατα η "Λευκή Βίβλος".

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά στην κατεύθυνση της συσπείρωσης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα της παιδείας, για την ανάπτυξη του κινήματος των γονιών και τη διεύρυνση του Μετώπου Παιδείας, προχώρησε στην έκδοση δίμηνης εφημερίδας με τίτλο "Πανεκπαιδευτική Συσπείρωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ