Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η φετινή Γιορτή των Πουλιών

Η Γιορτή των Πουλιών θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 28 και 29 Σεπτέμβρη, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Οι εκδηλώσεις αυτές παρατήρησης των πουλιών οργανώνονται σε σημαντικές για τα πουλιά περιοχές της χώρας, από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο, σε συνεργασία τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Σε όλες τις περιοχές μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας θα ξεναγούν τους επισκέπτες που θα παρατηρούν τα πουλιά με κιάλια και τηλεσκόπια, τοποθετημένα σε κατάλληλες θέσεις. Η συμμετοχή για τους επισκέπτες είναι ελεύθερη, ενώ παράλληλα οι εκδηλώσεις θα συνδυαστούν και με άλλες σχετικές δραστηριότητες, όπως εκθέσεις ζωγραφικής, διαγωνισμοί κ. ά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Στις 28 Σεπτέμβρη: Στην Αχαϊα στην Αλυκή Αιγίου. Στη Θεσσαλονίκη στις Λίμνες Κορώνεια και Βόλβη. Στην Κορινθία στη Λίμνη Στροφυλιάς.
  • Στις 29 Σεπτέμβρη: Στην Αιτωλοακαρνανία στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Σε Αρτα - Πρέβεζα στον Αμβρακικό. Στην Αττική στον Εθνικό Κήπο. Σε Αχαϊα - Ηλεία στη Στροφυλιά και τη Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου. Στον Εβρο στο Δάσος Δαδιάς. Στη Θεσπρωτία στο Δέλτα Καλαμά. Στην Πιερία στην Αλυκή Κίτρους. Σε Καβάλα - Ξάνθη στο Δέλτα Νέστου. Στη Λέσβο στον Κόλπο Καλλονής. Σε Ροδόπη - Ξάνθη στο Πόρτο Λάγος. Στις Σέρρες στη Λίμνη Κερκίνη. Στα Χανιά στη Λίμνη Αγιάς. Στη Φθιώτιδα στο Δέλτα Σπερχειού. Στη Φλώρινα στη Λίμνη Πρέσπα.

Να προσθέσουμε ότι οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται ταυτόχρονα σε τριάντα ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες οι άνθρωποι θα αναζητήσουν την ποικιλία των πουλιών που επιβιώνουν στις περιοχές τους και που ευτυχώς ανέρχονται ακόμη σε περισσότερα από 30.000 συνολικά, που παρατηρήθηκαν κατά την περσινή Γιορτή των Πουλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ