Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Εγνατία καταστρέφει τη Δωδώνη!

Να αλλάξει η χάραξη του οδικού άξονα, ζητά ο Σύλλογος Πολεοδόμων και Χωροτακτών

Την επανεξέταση της χάραξης της Εγνατίας Οδού, ώστε να μη διέλθει από τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρές καταστροφές, ζητά για άλλη μια φορά, με επιστολή του προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Τύπο, ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ).

Ο ΣΕΠΟΧ ζητά να γίνει η διέλευση της Εγνατίας μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο και μάλιστα να κατασκευαστεί σήραγγα, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι οχλήσεις στο θέατρο, το αρχαίο μαντείο και γενικότερα την κοιλάδα της Δωδώνης.

Ο ΣΕΠΟΧ επισημαίνει ότι τις θέσεις του αυτές τις υποστήριξε σε σχετική σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ τον Ιούλη του 1995, αλλά τότε οι αρμόδιοι παράγοντες ήταν αμετάπειστοι, υποστηρίζοντας την αρχική καταστροφική χάραξη του υπουργείου.

Σήμερα όμως, τη φωνή διαμαρτυρίας τους, για τη χάραξη αυτή, έχουν ενώσει σημαντικοί άνθρωποι των τεχνών και της επιστήμης από το εξωτερικό - υπογραμμίζει ο ΣΕΠΟΧ - και για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της και να αναθεωρήσει τη χάραξη μεταθέτοντάς την εκτός της κοιλάδας της Δωδώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ