Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοφανής έξαρση τροχαίων

Η χτεσινή πρώτη μετεκλογική ημέρα κατέγραψε πρωτοφανή έξαρση τροχαίων ατυχημάτων. Σε σύνολο 35 ατυχημάτων 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 32 σοβαρά τραυματισμένοι. Ο αριθμός των θυμάτων - που τα περισσότερα ήταν ετεροδημότες που επέστρεφαν - του χτεσινού "ακήρυχτου πολέμου" της ασφάλτου θα είναι ασφαλώς μεγαλύτερος, αφού ο απολογισμός αυτός αφορούσε τα τροχαία που είχαν αναφερθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης μέχρι τις οκτώ χτες το βράδυ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας που καταγράφουν αυτό το μακελειό, τα περισσότερα τροχαία οφείλονται στη μη συνετή οδική συμπεριφορά των οδηγών σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες. Ο βροχερός καιρός και η ολισθηρότητα των δρόμων βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες.

Σε σύνολο 35 ατυχημάτων πολύνεκρα ήταν τρία, με τρεις νεκρούς το καθένα. Το πρώτο σημειώθηκε στο 7ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας όπου έχασαν τη ζωή τους η Μαρία Χριστοφυλογιάννη του Νικολάου,η αδελφή της Ελένη και η Χριστοφυλογιάννη Ελένη χήρα Γεωργίου.Το δεύτερο πολύνεκρο έγινε το απόγευμα στο 400ό χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Αθήνας - Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Κατερίνης. Σε σύγκρουση τριών αυτοκινήτων έχασαν τη ζωή τους ο Σαράντος Στρίγκλος, η σύζυγός του Ελισάβετ και ο 22χρονος γιος τους Κωνσταντίνος.Το τρίτο τροχαίο σημειώθηκε στο 89ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Αθήνας - Πάτρας, όπου έχασαν τη ζωή τους τα αδέλφια Χρήστος, Νικόλαος και Αικατερίνη Χάσκου.Στο ίδιο τροχαίο τραυματίστηκε σοβαρά η Αννα Χάσκου και ένα πεντάχρονο αγόρι.

Στα υπόλοιπα τροχαία, στο Λασίθι έχασε τη ζωή του ο οδηγός μοτοσικλέτας Κωνσταντίνος Παλοκωνσταντάκης,18 χρονών, στη Λίμνη Εύβοιας ο 26χρονος Δημήτρης Μήτρου,στα Γιάννενα αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε άνδρα αγνώστων στοιχείων, στο Κερατσίνι έχασε τη ζωή του ο επιβάτης μοτοσικλέτας Ιωάννης Φράγκου, 20 χρονών, στην Αμφισσα ο Αθανάσιος Τυλιγάδας,67 χρονών, στη Φωκίδα η Ευανθία Ράπτη,76 χρονών, στα Μέγαρα ο οδηγός μοτοσικλέτας Παναγιώτης Καραγιάννης,24 χρονών, στα Γιάννενα η Ολγα Καραγιάννη,στην Καρδίτσα ο 5χρονος Δημήτρης Σύρμος και στα Τρίκαλα ο Αθανάσιος Κανατάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ