Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι δήλωσαν μετά το αποτέλεσμα οι μονομάχοι

Ενωτικός επιχείρησε να εμφανιστεί ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ, στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ενώ ο ηττημένος, Γ. Σουφλιάς, χρησιμοποιώντας την ιστορική πλέον φράση των χαμένων "Γιώργο χάσαμε" αρκέστηκε να συγχαρεί τον Μ. Εβερτ.

Συγκεκριμένα ο Μ. Εβερτ είπε ότι χτες "άνοιξε μια καινούρια σελίδα, η οποία πρέπει να δώσει νέα δυναμική, νέα προοπτική στο κόμμα μας". Επανέλαβε την κλασική φράση όσων κερδίζουν, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν χαμένοι ή νικητές από αυτήν την αναμέτρηση και υπογράμμισε:

"Πρέπει να αρχίσει ένας ανοιχτός διάλογος χωρίς φοβίες, χωρίς προκαταλήψεις χωρίς δογματισμούς. Για να φτάσουμε, τελικά, σε ένα συνέδριο δημοκρατικό, ανοιχτό, στο οποίο θα συμμετάσχει, αν είναι δυνατόν, όλη η κοινωνία. Πρέπειμε ειλικρίνεια να σας πω ότι ξέρω πως πολλούς από σας, ενδεχομένως, σας έχω πικράνει. Και ξέρω ταυτόχρονα, και πρέπει να γνωρίζετε και εσείς, ότι ορισμένοι από εσάς, άθελά σας πιστεύω, με έχετε πικράνει. Να ξεχάσουμε αυτές τις πίκρες. Να αλλάξουμε σελίδα".

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις προειδοποίησε ότι "δεν είναι δυνατόν επί μονίμου βάσεως να ασχολούμαστε με την εσωστρέφεια, με το τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα μας. Είναι ανάγκη να ανοιχτούμε στην κοινωνία. Αυτό περιμένει ο ελληνικός λαός. Και αυτός είναι τουλάχιστον ο σκοπός ο δικός μου. Ασφαλώς, διαφορετικές απόψεις και θέσεις πρέπει να υπάρχουν μέσα στο κόμμα μας. Αλλά μέσα στα όργανα του κόμματος. Οχι κονταρομαχίες στα δίκτυα της τηλεόρασης. Πώς είναι δυνατόν να κρατηθεί η αξιοπιστία του κόμματός μας και οποιουδήποτε κόμματος - το ίδιο έγινε και με το ΠΑΣΟΚ - όταν αντιδικούμε στο δίκτυο της τηλεόρασης μεταξύ μας; Τι μήνυμα μεταφέρουμε για τη δημοκρατία και για το κοινοβουλευτικό σύστημα της πατρίδας μας; Γι' αυτό κάνω έκκληση προς όλους. Να δούμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Να καταλήξουμε σε ορισμένες κατευθύνσεις. Και αυτές τις προγραμματικές θέσεις να τις ακολουθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι".

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι η ΝΔ "θα χειροκροτήσει κάθε θετική ενέργεια της κυβέρνησης, αλλά θα είμαστε αυστηροί επικριτές από δω και πέρα για οποιοδήποτε σφάλμα και παράλειψη της κυβέρνησης", προαναγγέλλοντας τη συνέχιση της συναινετικής "συμπολιτευόμενης αντιπολιτευόμενης".

Ο Γ. Σουφλιάς

Ο χαμένος της χτεσινής εκλογής, αφού συνεχάρη τον Μ. Εβερτ για την επανεκλογή του και ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, δήλωσε ότι σέβεται "την ετυμηγορία της πλειοψηφίας και προδήλως, συνέχισε, αποδέχομαι το αποτέλεσμα". Συνεχίζοντας δήλωσε: "Τις θέσεις μου, τις ιδέες μου, αλλά και το τι πρέπει να αποφύγει το κόμμα τις διατύπωσα με σαφήνεια, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Το ζητούμενο, κατά την άποψή μου, για το κόμμα είναι η επανάκτηση της ουσιαστικής ενότητας. Και η ανταπόκρισή του στις προσδοκίες για τις προοπτικές της παράταξης, του κόσμου της και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της. Και φυσικά αυτό το ζητούμενο είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές, για να συνεχίσει αυτή η μεγάλη παράταξη το μεγάλο της έργο και τη μεγάλη προσφορά στον τόπο". Κατέληξε ευχόμενος στον Μ. Εβερτ να επιτευχθούν "οι αναγκαίοι αυτοί στόχοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ