Σάββατο 5 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΘΕΩΝΑΣ
Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Την αύξηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΕΕ για δράσεις υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ με τροπολογία που κατέθεσε, στο όνομα της Ομάδας για μια Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζει τις σοβαρές δυσκολίες και την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ΜΜΕ εξαιτίας του εντεινόμενου ανταγωνισμού και της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας. Σ' αυτή την κατάσταση, τονίζει, η ΕΕ αντί να καταργεί ουσιαστικά τις πιστώσεις, οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις, στα πλαίσια μιας διαρκούς παρέμβασης υπέρ των ΜΜΕ, με σκοπό τη συνδρομή στη βελτίωση των δομών και της λειτουργίας τους, την προώθηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων συλλογικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας και της επαγγελματικής κατάρτισης και να προωθήσει τη μεταξύ τους συνεργασία, καθώς και τη δημιουργία και ενίσχυση συνεταιρισμών.

Ο Γ. Θεωνάς τονίζει ότι στο κέντρο των παρεμβάσεων πρέπει να βρίσκονται οι πιο μικρές από τις ΜΜΕ που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους που αποτελούν το 92% των ΜΜΕ στην ΕΕ και είναι βασική πηγή δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ