Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΡΩΣΙΑ: Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Τσερνομίρντιν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χορηγηθεί πλήρης ανεξαρτησία στην Τσετσενία και ζήτησε να μην επεμβαίνουν ξένες χώρες σε μια διένεξη που είναι εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας (σελίδα 10).

ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,πορείες και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σημείωσαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης την τρίτη επέτειο του γελτσινικού συνταγματικού πραξικοπήματος, που κατέληξε με το βομβαρδισμό του Ανωτάτου Σοβιέτ της Ρωσίας τον Οκτώβρη του '93 (σελίδα 10).

ΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΗ ομάδα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (ΙΡΑ) ανέλαβε χτες την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση στο Λίνσμπουρν, τη Δευτέρα, εναντίον των αρχηγείων των βρετανικών δυνάμεων στη Βόρεια Ιρλανδία (σελίδα 11).

ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ στάδιο για την τοποθέτηση ταφόπλακας στην Π-Π προχωράει τώρα η κυβέρνηση, προωθώντας πλειστηριασμό, για να πουληθούν σαν οικόπεδα και παλιοσίδερα τα εργοστάσια της Πάτρας και της Χαλκίδας (σελίδα 12).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ για τη φορολογική επιβάρυνση των ΕΒΕ, σε περίπτωση που διατηρηθούν τα "αντικειμενικά κριτήρια". Μια ελάχιστη αύξηση εισοδήματος κατά 23,1%, αντιστοιχεί σε αύξηση φόρου κατά 287,5%! (σελίδα 13).

ΨΗΦΙΖΟΥΝ από την Παρασκευή, για νέα διοίκηση στο συνδικάτο τους, οι οικοδόμοι της Αθήνας. "Χωρίς γερό συνδικάτο θα μας ισοπεδώσουν", τονίζουν στο "Ρ" οικοδόμοι και συμπληρώνουν: "Ασφαλώς και θα ψηφίσουμε!" (σελίδες 16 - 17).

ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ των προστίμων, η πολυεθνική ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ, όχι μόνο παίρνει πίσω το πριμ παραγωγικότητας, αλλά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μειώνει και τους μισθούς! Επιπλέον δεν εφαρμόζει και όρους της συλλογικής σύμβασης (σελίδα 18).

ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ενέργειες πίεσης για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση προχωρεί πλέον το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, δείχνοντας, έτσι, ότι ο συντονισμένος αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να επιβάλει λύσεις (σελίδες 20 - 21).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ