Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δισ. στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων!

Αρχίζουν σήμερα το απόγευμα οι διαπραγματεύσεις υπό την υψηλή κηδεμονία... κοινοτικών εμπειρογνωμόνων

Σήμερα στις 5 το απόγευμα πρόκειται να ξεκινήσουν οι καθοριστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και των εργολάβων,με αντικείμενο την άρση του αδιεξόδου στην κατασκευή του μετρό της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την υποχωρητική της στάση, σκοπεύει να ικανοποιήσει ένα μέρος των νέων εξωφρενικών απαιτήσεων των εργολάβων που θα ισοδυναμεί με "πανωπροίκι" 20 έως 30 δισ. δρχ., αλλά - τουλάχιστον όπως επιμένουν τα στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ - θα απορρίψει κάθε πρόταση για νέα συμπληρωματική σύμβαση. Οι εργολάβοι, ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι θα επιμείνουν στην κατάρτιση νέας συμπληρωματικής σύμβασης που θα "τρενάρει" για μερικά ακόμη χρόνια την ολοκλήρωση του έργου, διεκδικώντας παράλληλα την ικανοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των εξτρά οικονομικών τους απαιτήσεων που ανέρχονται συνολικά στα 160 με 175 δισ. δρχ. Πάντως, οι διαπραγματεύσεις, που γίνονται υπό τη σκέπη και κοινοτικών εμπειρογνωμόνων,μπορεί να συνεχιστούν για αρκετές ακόμη μέρες μέχρι να επέλθει οριστική συμφωνία.

Χτες το απόγευμα οι επικεφαλής του σωματείου των εργαζομένων στο μετρό είχαν συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη και στελέχη της "Αττικό Μετρό". Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Σωματείου, Γ. Συνοδινός, μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε: "Η συνάντησή μας δεν είχε σκοπό να ξαναπάρουμε διαβεβαιώσεις. Σκοπός μας ήταν να γίνουν πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Δυστυχώς, ενώ υπάρχουν τεχνικές λύσεις, δεν υπάρχουν δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ημερομηνία επανάληψης των εργασιών στο μετρό". Πρόσθεσε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις όχι μόνο για ληφθούν οριστικές λύσεις, αλλά και για να μη δοθούν νέες εξτρά αποζημιώσεις στους εργολάβους και να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στις καθορισμένες προθεσμίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ