Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Δε θα γίνουν "όμηροι" εργαζόμενοι και Αθηναίοι

Μετά τη συγκέντρωση των εργαζομένων στο μετρό, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Τα ερωτήματα που τίθενται σήμερα για το μετρό είναι τα εξής:

Πρώτον,οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει το έργο του μετρό, διεκδικούν και άλλα πανωπροίκια;

Δεύτερον,πίσω από το έργο βρίσκονται παράγοντες και μηχανισμοί που με αυτές τις καθυστερήσεις, με αυτό τον "καρκίνο" που επιβάλλουν στον αθηναϊκό λαό, θέλουν να πετύχουν κάτι άλλο; Κάποιο κομμάτι από τη μεγάλη "πίτα";

Τρίτον,έχει σχέση αυτή η καθυστέρηση με την επέκταση του μετρό;

Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει υπεύθυνα και συγκεκριμένα. Πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση, ούτε οι οικοδόμοι, ούτε οι εργαζόμενοι στο έργο του μετρό, ούτε ο αθηναϊκός λαός θα δεχτούν να είναι οι "όμηροι" των εργολάβων και των αρμοδίων της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει ότι όταν γίνεται μια συμφωνία με κάποιους, όπως γίνεται στην καθημερινή δράση των ανθρώπων, η συμφωνία πρέπει να τηρείται και από τα δυο μέρη.

Το έργο ξεκίνησε με ένα συγκεκριμένο ποσό. Το ποσό αυτό έχει ξεπεραστεί κατά 100% σήμερα! Ρωτάμε τον αρμόδιο υπουργό, την κυβέρνηση, τους παράγοντες της πολιτείας το εξής: Αν έφτιαχναν ένα σπίτι και είχαν συμφωνήσει με τον εργολάβο ένα συγκεκριμένο ποσό για να τους παραδώσει το κλειδί, τι θα έκαναν αν ο εργολάβος τούς ζητούσε διπλάσιο και τριπλάσιο ποσό, θα του το έδιναν; Οχι, βέβαια. Γιατί δέχονται κάτι τέτοιο για τα λεφτά του ελληνικού λαού; Δεν κάνουν καλή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και είναι "ανοιχτοί" προς τον ελληνικό λαό. Και μη νομίζουν ότι η σημερινή κινητοποίηση που κάνουν οι οικοδόμοι στο χώρο, θα είναι η τελευταία. Αυτό διαισθανόμαστε και εκτιμάμε εμείς. Μάλλον είναι η αρχή των κινητοποιήσεων και ας αναλάβουν και αυτοί και όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Εμείς σε ό,τι μας αφορά, ήρθαμε να διαδηλώσουμε την υποστήριξη στα αιτήματα των εργαζομένων και του συνδικάτου και δηλώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας, ώστε αυτά τα αιτήματα να γίνουν αποδεκτά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ