Τετάρτη 9 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ
"Αθώα περιστερά" τον θέλουν οι ΟΝΝΕΔίτες

Να παρουσιάσουν τον Γ. Καλαμπόκα εντελώς άσχετο με τη δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα προσπάθησαν χτες στο Ορκωτό Εφετείο της Λάρισας οι πέντε ΟΝΝΕΔίτες Γ. Γλεντζής, Αθ. Κονδύλης, Σπ. Γραμματικός, Γερ. Παναγιωτοπούλου και Αικ. Πολυχρονοπούλου,καταθέτοντας ότι ο Γ. Καλαμπόκας αντέδρασε υπό το κράτος ταραχής, φόβου και πανικού.

Μάλιστα, οι πέντε μάρτυρες στην κατάθεσή τους ισχυρίστηκαν πως δε διέπραξε την εγκληματική ενέργεια ο Γ. Καλαμπόκας και πως ο κατηγορούμενος βρισκόταν τουλάχιστον οκτώ μέτρα μακριά από το θύμα. Ωστόσο, οι μάρτυρες, ενώ υποστήριξαν πως δε σκότωσε ο Γ. Καλαμπόκας τον καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, δεν κατονόμασαν κάποιο άλλο πρόσωπο.

Αντίθετα, ο Κ. Γιώτης,βιολόγος, που εκείνο το βράδυ βρισκόταν με τον Ν. Τεμπονέρα κατέθεσε πως ο Γ. Καλαμπόκας ήταν σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση.

  • Συγκέντρωση αύριο στις 6.00 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας, που απαρτίζεται από κόμματα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας καταδικάζει "τις πρωτοφανείς και προκλητικές μεθοδεύσεις των κυρίαρχων κύκλων που έχουν σαν στόχο τη μείωση της ποινής και ουσιαστικά την αποφυλάκιση του δολοφόνου Γ. Καλαμπόκα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ