Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΚΡΟΑΣΙΑ ΣΠΛΙΤ 72 - 48
Νίκη από τον πάγκο

Οι αναπληρωματικοί και οι ψηλοί έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟ απέναντι στους άπειρους Κροάτες

Ευκολότερα του αναμενομένου ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κροάσια Σπλιτ με 72 - 48. Οι νεαροί Κροάτες ηττήθηκαν κατά κράτος. Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, εκδήλωσαν περισσότερες επιθέσεις, αλλά δεν είχαν ούτε την πείρα ούτε το θάρρος που χρειάζεται για να αντιμετωπίσεις τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο Μπ. Μάλκοβιτς προτίμησε τον Σκονοκίνι αντί του Αλβέρτη στην αρχική πεντάδα, προκειμένου να πιέσει στην περιφέρεια και να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι δεν έπραξε σωστά. Χωρίς περιφερειακό σουτ και με τον Οικονόμου να κάνει ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας του, οι Κροάτες πάλεψαν το παιχνίδι για ένα δεκαπεντάλεπτο. Η άμυνα ζώνης έδωσε διαφορά 7 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου (30 - 23), αλλά τη νίκη εξασφάλισε το ψηλό σχήμα με Αμίτσι, Σάλεϊ κάτω από τα καλάθια και οι εφεδρείες που αποδείχτηκαν χρυσές. Οι Αμίτσι, Αλβέρτης, Μαρτίνεθ και Γεωργικόπουλος που δεν ξεκίνησαν βασικοί, συγκέντρωσαν 43 πόντους, έναντι 32 των βασικών που είχαν άποντους τους Κοχ, Οικονόμου.

Οι Κροάτες με ποσοστά ευστοχίας 16% στα τρίποντα και 61% στις βολές, "κόλλησαν" στην επανάληψη, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει τους 22 πόντους στο 31. Η συνέχεια είχε τυπικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να στρέψουν την προσοχή τους στον Τζ. Κόρφα, τον οποίο ανεξήγητα ο Μάλκοβιτς δεν εμπιστεύεται ούτε για δευτερόλεπτο.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Γερμανία με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 11, Γεωργικόπουλος 4 (1), Κοχ, Οικονόμου, Ντίνκινς 9 (1), Σκονοκίνι 11, Μαρτίνεθ 11 (1), Σάλεϊ 11, Αμίτσι 17.

ΚΡΟΑΣΙΑ ΣΠΛΙΤ: Γ. Βράνκοβιτς 5 (1), Καλαμίτζα 13 (1), Ριντλ 2, Βούισιτς 11 (1), Πρκάτσιτς 2, Τζούριτς 2, Τβίρντιτς, Γκούρεβιτς 7, Πόλιακ 8.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ