Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ευκαιρία για την κορυφή

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την αήττητη Τσιμπόνα και ο Πανιώνιος την ισόβαθμή του Μακάμπι

Στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και στη Γλυφάδα χτυπάει σήμερα η "καρδιά" της Ευρωλίγκα, όσον αφορά τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο. Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς θα υποδεχτεί την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, ενώ τα παιδιά του Βλάντο Τζούροβιτς θα κοντραριστούν με την ένδοξη πάλαι ποτέ Μακαμπί Τελ Αβίβ. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα τελευταία νέα από τα ελληνικά συγκροτήματα:

Ολυμπιακός: Κλειδί η περιφερειακή άμυνα

Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ στις 9.15μμ (ζωντανό από τον ΑΝΤΕΝΑ) καλείται να υποχρεώσει την Τσιμπόνα στην πρώτη της ήττα, μετά από 3 συνεχόμενες νίκες. Ο Ντούντα σέβεται τον αντίπαλο και τονίζει: "Η Τσιμπόνα είναι η πιο σταθερή ομάδα στην Ευρωλίγκα, αφού έχει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Θέλει προσοχή στα τρίποντα και το κλειδί για τη νίκη θα είναι η περιφερειακή άμυνα, καθώς και η εκμετάλλευση των ψηλών μας, αφού ο αντίπαλος υστερεί σε αυτό τον τομέα". Στον αγωνιστικό τομέα ο Σέρβος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και έτσι όλοι οι παίκτες θα είναι στη διάθεσή του.

Στην αντίπερα όχθη ο κόουτς των Κροατών, Γιασμίν Ρέπεσα, προτίμησε τους χαμηλούς τόνους στις δηλώσεις του: "Ηρθαμε στην Αθήνα έχοντας πετύχει τρεις νίκες. Ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα, όμως δεν κρύβω ότι ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί στον όμιλό μας. Εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα, αφού έχουμε πέντε παίκτες κάτω από 22 χρόνων. Το ευνοϊκό πρόγραμμα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα μας ανέβασε το ηθικό, όμως επιμένω ότι τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός". Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις ενός γνώριμου στο κοινό των ερυθρολεύκων. Ο Γεβγένι Κισούριν, που άφησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να πάει στο Ζάγκρεμπ, γνωρίζει καλά τον Ολυμπιακό και συνιστά στους συμπαίκτες του δύναμη: "Πρέπει πάνω από όλα να παίξουμε δυνατά και πειθαρχημένα. Αυτό νομίζω ότι μπορώ να το εγγυηθώ. Οι πιθανότητές μας για νίκη είναι 40%. Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει το μεγάλο ματς και εύχομαι αυτό να γίνει με τον Ολυμπιακό".

Πανιώνιος: Ειδικό βάρος στον Πόπα

Νωρίτερα στις 7.45μμ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει στη Γλυφάδα τη Μακάμπι και θα προσπαθήσει να πετύχει την τρίτη συνεχόμενη νίκη στην έδρα του. Ο Βλάντο Τζούροβιτς θα δώσει ειδικό βάρος στην εξουδετέρωση του Ρουμάνου "γίγαντα" Κονσταντίν Πόπα, ενώ θα ζητήσει από τους παίκτες του γρήγορο ρυθμό.

Προπονητής στην Ισραηλινή ομάδα είναι ένας παλιός γνώριμος στους Ελληνες φιλάθλους, ο Σβι Σερφ, που πέρασε από τον πάγκο του Αρη. Ο τεχνικός με την... οδοντογλυφίδα, υποστηρίζει ότι η απόδοση του Φάνη Χριστοδούλου ίσως να αποτελέσει βαρόμετρο για την εξέλιξη του αγώνα. Αν κάποιοι αναζητήσετε τον Ντόρον Τζαμσί, μάταια. Η "σημαία" της Μακάμπι στα στερνά της μεγάλης του καριέρας άλλαξε σύλλογο.

Η Μακάμπι μέχρις στιγμής ισοβαθμεί με τον Πανιώνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ