Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Γενικολογίες και ασάφειες

Με απεραντολογίες και γενικόλογες εκτιμήσεις περί "αποκέντρωσης", "διαφάνειας" και "δημόσιας αρχής - Συνήγορο του Πολίτη" αντιμετωπίζει με τις προγραμματικές δηλώσεις η κυβέρνηση, το θέμα της δημόσιας διοίκησης.

Χαρακτηριστικές... κενότητας, ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού για "κράτος στρατηγείο" και για το ότι "θα εισαγάγουμε συστήματα αξιολόγησης των υπηρεσιών και των προσώπων" ή "ανανέωσης γνώσεων". Ιδιαίτερα για το θέμα της μηχανοργάνωσης των δημόσιων υπηρεσιών, δεν πρόσθεσε τίποτε καινούριο, μιλώντας με αοριστία για "προθέσεις εκσυγχρονισμού".

  • Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα εμμείνει στην πορεία διάλυσης ή παράδοσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με ευνοϊκούς όρους, των ΟΤΑ, κάνοντας λόγο "για αντιμετώπιση του κατακερματισμού των ΟΤΑ με τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων". Η... βιωσιμότητα είναι η πάγια δικαιολογία της κυβέρνησης, για την προνομιακή είσοδο ιδιωτών στις επιχειρήσεις της ΤΑ.
  • Για τους δημόσιους υπαλλήλους, γίνεται αναφορά στο ενιαίο μισθολόγιο "ως προγραμματική δέσμευση" χωρίς να προσδιορίζεται το πότε θα εφαρμοστεί, αν και την άμεση εφαρμογή του έχει ζητήσει η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης είναι και η καθιέρωση συλλογικών συμβάσεων στο δημόσιο, δε γίνεται καν λόγος για αυτό το θέμα στις προγραμματικές δηλώσεις.
  • Για τις γυναίκες, η υποσχεσιολογία δίνει και παίρνει, ενώ εκτιμάται ότι "έχουν έρθει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής", κι ότι... "βελτιώθηκε η θέση της (γυναίκας) στην παραγωγή". Οσον αφορά το μέλλον, στις προγραμματικές δηλώσεις αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει γενικώς τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
  • Γενικολογίες και στα θέματα τις Δικαιοσύνης, όπου σημειώνεται πως θα προωθηθούν τα ήδη ανακοινωθέντα νομοθετικά μέτρα, ενώ "στις προθέσεις της κυβέρνησης" είναι ο εξανθρωπισμός των σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ