Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ"
Μηδέν και στην "έκθεση ιδεών"

Προεκλογικού χαρακτήρα αόριστες εξαγγελίες περιλαμβάνει και ο άξονας των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού, που αναφέρονται στον τομέα της ποιότητας ζωής.

Αλλά και αυτή η απελπιστική "έκθεση ιδεών" του Κ. Σημίτη δεν μπορεί ούτε καν να βαθμολογηθεί πάνω από τη βάση, καθώς:

  • Υπόσχεται ότι τα μεγάλα έργα υποδομής - ιδιαίτερα αυτά που πρόκειται να γίνουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής - θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής, όταν τουλάχιστον δύο από αυτά (αεροδρόμιο Σπάτων και Περιφερειακή Υμηττού) θα καταστρέψουν τους τελευταίες πνεύμονες που περιβάλλουν την πρωτεύουσα!
  • Μίλησε για "αθηναϊκό υδροκεφαλισμό" και για "μετεμφυλιακή αστυφιλία, που οδήγησε σε πολεοδομικά τερατουργήματα", όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ευθύνονται και αυτές σε μεγάλο βαθμό για την κατάντια της Αθήνας με την πολιτική εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων που εφάρμοσαν, ενώ δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο αποκέντρωσης. Παράλληλα, το περιβόητο πακέτο μέτρων "Αττική SOS" έχει βαλτώσει στη λήθη των υπευθύνων, που το εξήγγειλαν μάλιστα ...δύο φορές ως τώρα!
  • Ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει Χωροταξικό, Πολεοδομικό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό, όταν την ίδια στιγμή η πολιτική που ακολουθήθηκε και τα τρία προηγούμενα χρόνια από τους ίδιους, ήταν πολιτική νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, καταστροφής των δασών και υποβάθμισης του οικιστικού περιβάλλοντος!
  • Υποσχέθηκε την κατάρτιση του Εθνικού Κτηματολογίου, όταν επί τρία χρόνια αυτή καρκινοβατεί!
  • Υποσχέθηκε αντιπλημμυρική προστασία σε εκατοντάδες πόλεις, όταν η ίδια η πρωτεύουσα πνίγεται στο κάθε πρωτοβρόχι, ενώ χάνονται ακόμη και τα υπάρχοντα ελάχιστα εξασφαλισμένα κονδύλια, εξαιτίας της ασυγχώρητης καθυστέρησης στην εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί!
  • Υποσχέθηκε προστασία της ελληνικής φύσης και βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, την ίδια στιγμή που και με τις ευλογίες του καταστρέφεται το Πάρκο Ελευθερίας, από τη βουλιμία του Χρ. Λαμπράκη, που τον στηρίζει σκανδαλωδώς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ