Παρασκευή 11 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τρία πρόσωπα η αντίδραση της ΝΔ

Με δηλώσεις στελεχών που καλύπτουν τις ξεχωριστές τάσεις της, αντέδρασε η ΝΔ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Οπως συνηθίζεται μετά την εκλογή νέου αρχηγού, δηλώσεις έκαναν και ο Μ. Εβερτ και ο Γ. Σουφλιάς, αλλά και ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αρκέστηκε να δηλώσει ότι "ποτέ στο παρελθόν, στην αίθουσα της Βουλής, δε χρειάστηκε τόσος πολύς χρόνος για να μην λεχθεί τίποτα". Από την πλευρά του, ο Γ. Σουφλιάς δήλωσε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις ήταν άτολμες και γενικόλογες και απέδειξαν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις που χρειάζονται.

"Ο κ. Σημίτης περιέγραψε πράγματι τη σημερινή πραγματικότητα κατά τρόπο εξαίρετο", δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Και συνέχισε για το λόγο του πρωθυπουργού:"Περιέγραψε πολύ δυνατά τον κίνδυνο που έχει η Ελλάς να περιθωριοποιηθεί και να μην ακολουθήσει τις εξελίξεις στην Ενωμένη Ευρώπη και γενικότερα. Αλλά στα συγκεκριμένα μέτρα ήταν τραγικά αδύνατος. Δεν απετόλμησε, όχι να προτείνει λύσεις, ούτε καν να μνημονεύσει τα συγκεκριμένα προβλήματα. Κρίμα. Περίμενα κάτι καλύτερο".

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, στη δική του δήλωση, είπε ότι ο πρωθυπουργός "μίλησε σαν να μην υπάρχουν οι χαμένοι κύκλοι εξουσίας του ΠΑΣΟΚ για τα τελευταία 15 χρόνια. Μίλησε για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που προκάλεσε την απόσταση και την καθυστέρηση της χώρας, με ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ