Κυριακή 3 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φοβού τους Δαναούς...

Συνηθισμένο πλέον το φαινόμενο, αλλά πάντα αξιοσημείωτο. Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης μιλάμε, οι οποίες όσο περισσότερο φιλολαϊκές εμφανίζονται από τους αρμόδιους υπουργούς, τόσο περισσότερο αντιλαϊκό περιεχόμενο και μέτρα περιέχουν. Μετά την περιβόητη προεκλογική εξαγγελία για τις αγροτικές συντάξεις, που αποδείχτηκε τελικά μια κομπίνα, για να φορτωθούν οι σχετικές κρατικές δαπάνες στις πλάτες των εργαζόμενων, έρχονται τώρα οι εξαγγελίες για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν έχουν γίνει, βέβαια, γνωστές ακόμη οι λεπτομέρειές του, αλλά τα όσα διαρρέουν οι αρμόδιοι κάνουν φανερό πως οι πραγματικοί στόχοι του είναι η επιβολή της ακόμη σκληρότερης λιτότητας στον δημόσιο τομέα και η πολυδιάσπαση του κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να μην μπορέσουν να αντιδράσουν στον κυβερνητικό εμπαιγμό.

Με δυο λόγια, δηλαδή, η κυβέρνηση έχει βαλθεί να επιβεβαιώνει καθημερινά τη γνωστή ρήση των προγόνων μας: Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι όσοι είναι αποδέκτες των δήθεν δώρων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ