Κυριακή 3 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Μαζί εργαζόμενοι - ΕΒΕ στην πρώτη μάχη

Μαχητικές συγκεντρώσεις και ενημερωτικές περιοδείες, χτες το απόγευμα, στις περιοχές απ' όπου ο ΣΕΛΠΕ επιχειρεί να επιβάλει νέα παράταση του ωραρίου

Με το σύνθημα "Κανένα κατάστημα ανοιχτό μετά τις 4 μμ",εμποροϋπάλληλοι, έμποροι, βιοτέχνες ΜΑΖΙ έδωσαν χτες την πρώτη μάχη ενάντια στην απόφαση του ΣΕΛΠΕ να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των πολυκαταστημάτων μέχρι τις 8 το βράδυ στο Κολωνάκι,στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

Η κινητοποίηση άρχισε από τις 4 το απόγευμα από το Κολωνάκι,όπου πραγματοποιήθηκε μαχητική συγκέντρωση στη συμβολή Ακαδημίας και Κανάρη. Εκεί έκλεισε και το πρώτο μαγαζί, το HONDOS CENTER. Ακολούθησε, μέσα σε κλίμα έντασης, μεγάλη εξόρμηση σε όλα τα καταστήματα που παρέμεναν ανοιχτά. "Συνάδελφοι, η θέση σας είναι έξω, μαζί μας!",ήταν το κάλεσμα των συνδικαλιστών προς τους υπαλλήλους, που σε πολλές περιπτώσεις είχαν να αντιμετωπίσουν την ανοιχτή τρομοκρατία των εργοδοτών.

Αλλα συνεργεία συνδικαλιστών και εργαζόμενων μοίραζαν ανακοινώσεις προς τους καταναλωτές, όπου τόνιζαν: "Καταναλωτή, θέλουν να σε εγκλωβίσουν, να σε κάνουν όμηρο σε μια μονοπωλημένη αγορά, όπου θα σου πουλάνε προϊόντα αμφίβολης ποιότητας σε όποια τιμή θέλουν. Αυτός είναι ο στόχος τους, η μονοπώληση του λιανικού εμπορίου. Η εξόντωση των μικρών καταστημάτων, το ωρομίσθιο και η μερική απασχόληση...". Ο επόμενος στόχος θα είναι η κατάργηση και της κυριακάτικης αργίας,τόνιζαν σε όλους τους τόνους οι διαδηλωτές, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όλους τους εργαζόμενους.Δυναμική ήταν η παρουσία και στην Κηφισιά,όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο εμπορικό κέντρο. Εκεί έκλεισαν και τα πρώτα καταστήματα (Καζάκος, Μπάμπουλας κ.ά.). Δεν άνοιξε, επίσης, το εκεί κατάστημά του ο Κωτσόβολος. Στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων και των εμπόρων βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ακολούθησε πορεία που διέσχισε όλο το εμπορικό κέντρο. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με περιοδεία και διανομή ενημερωτικού υλικού σε εργαζόμενους και καταναλωτές. Περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας,όπου αναρτήθηκαν πανό.

Αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του Κωτσόβολου για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας, κατέθεσε χτες η Ενωση Καταστηματαρχών Ηλεκτρικών Συσκευών (ΕΚΡΗΣ).

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι εμποροϋπάλληλοι και έμποροι, συνεχίζουν από τη Δευτέρα τις συσκέψεις και τις επαφές τους για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα, καταγγέλλοντας όσους επιχειρούν διάσπαση του μετώπου. Αύριο, Δευτέρα, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου, προκειμένου να προγραμματιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αιτήματα για μέτρα προστασίας κόντρα στα «πρωτόκολλα» της εργοδοσίας (2020-09-02 00:00:00.0)
Περιοδείες σε Εμπόριο και Τρόφιμα - Ποτά (2018-11-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-06-12 00:00:00.0)
Αστυνομοκρατία στου ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ! (1997-02-04 00:00:00.0)
Ανάβει ξανά η μάχη για το ωράριο (1997-01-10 00:00:00.0)
Η Αστυνομία χτύπησε χτες τους εμποροϋπάλληλους! (1996-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ