Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

"Οπως - όπως", "όσα - όσα"

Χωρίς να κάνει καμία, έστω και τυπική, αναφορά στην ιδιωτικοποίηση των τελωνειακών αποθηκών που προβλέπει η τροποποίηση του Τελωνειακού Κώδικα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς, στη χτεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή προσπάθησε να δικαιολογήσει τις χαριστικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε άλλα άρθρα του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι επιχειρείται να γίνουν από το κράτος κάποιες εισπράξεις.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Λ. Αυδής,αφού επισήμανε τη μη αναφορά του υφυπουργού στην ιδιωτικοποίηση των αποθηκών, τόνισε για την προσπάθεια είσπραξης χρεών προς το δημόσιο: "Επιχειρείται η είσπραξη όπως - όπως, όσων - όσων", σημειώνοντας ότι αυτή η πρακτική είναι μόνιμο φαινόμενο. Σχολιάζοντας ακολούθως τις χαριστικές ρυθμίσεις υπογράμμισε ότι απαλλάσσονται από βάρη κατηγορίες πολιτών κάθε άλλο παρά αναξιοπαθούντων. Για τη ρύθμιση εξάλλου των χρεών των ΠΑΕ, ο εισηγητής του ΚΚΕ είπε ότι μπορεί ίσως να ανακουφίζουν κάποιους οπαδούς, δεν έχουν όμως καμία σχέση με τη δικαιοσύνη και τη δημοσιονομική πολιτική.

Ο αρχηγός της ΝΔ Μ. Εβερτ,αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στα αναφερόμενα στην τροποποίηση του Τελωνειακού Κώδικα, επικέντρωσε την κριτική του στις χαριστικές ρυθμίσεις, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο επαίσχυντο, με το οποίο η κυβέρνηση χαρίζεται στους ολίγους. Στη συνέχεια πάντως σημείωσε ότι οι αρνητικές εντυπώσεις θα ήταν μικρότερες αν το νομοσχέδιο ερχόταν στη Βουλή τον προσεχή Φλεβάρη ή Μάρτη. Τέλος, ζήτησε να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα ο κατάλογος οφειλετών του δημοσίου άνω του ενός δισ. που ωφελούνται από τις σχετικές ρυθμίσεις. Στο αίτημα αυτό ο Γ. Δρυς υποσχέθηκε ότι θα δημοσιοποιηθούν όλοι που θα κάνουν χρήση των ρυθμίσεων.

Ο επίτιμος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκης, επισήμανε ότι το μεγάλο θέμα είναι το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων. Για τις χαριστικές ρυθμίσεις είπε ότι αντί να επαναλαμβάνονται πρέπει να προχωρήσει η μηχανοργάνωση του υπουργείου Οικονομικών. Τέλος, ξεπερνώντας τις οφειλές ιδιωτών ύψους πάνω από ένα τρισεκατομμύριο, λέγοντας απλά ότι πρέπει να θεωρούνται μάλλον χαμένες, αναρωτήθηκε ως πότε οι ΔΕΚΟ θα λεηλατούν ασύδοτα το κράτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στεγνό καθάρισμα» για την πρώτη κατοικία (2020-09-03 00:00:00.0)
Καταψήφισε το φορο-νομοσχέδιο (2009-05-06 00:00:00.0)
Προτάσεις σε αντιδραστική κατεύθυνση (2003-10-08 00:00:00.0)
Εναρμόνιση με τα μονοπωλιακά συμφέροντα (2001-10-26 00:00:00.0)
Συζήτηση επί των άρθρων (1999-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ