Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ
Διάσκεψη Κορυφής για την πείνα

ΡΩΜΗ.-

Αρχίζει σήμερα στη Ρώμη η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τη Διατροφή, του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), με τα μάτια στραμμένα στα τραγικά γεγονότα του Ζαϊρ. Τα στοιχεία του FAO καταδεικνύουν τις τραγικές διαστάσεις του φαινομένου της πείνας, όπου, στο κατώφλι του 2000, 840 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν της πείνας, ενώ σε 200 εκατομμύρια ανέρχονται τα υποσιτισμένα παιδιά, από τα οποία 13 εκατομμύρια είναι καταδικασμένα σε θάνατο. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που αναφέρουν ότι 36.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα, 1.480 κάθε ώρα, και 25 κάθε λεπτό!

Στη Διάσκεψη θα πάρουν μέρος αντιπροσωπείες από 173 χώρες και αναμένεται να συντάξουν τη "Διακήρυξη της Ρώμης για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια" και το "Σχέδιο Δράσης" του οργανισμού. Στόχος τους, η μείωση κατά 50% του αριθμού των υποσιτισμένων ανθρώπων έως το 2015, αλλά βασική προϋπόθεση για την επίτευξή του η αύξηση της παραγωγής τροφίμων κατά 75% έως το 2030.

Ο γενικός διευθυντής του FAO, Ζακ Ντιουφ, δήλωσε ότι "οι αντιπροσωπείες των κρατών έχουν ήδη καταλήξει σε μια συμφωνία γύρω από τους στόχους Διακήρυξης πριν από δύο εβδομάδες και στο πλαίσιο της 5ήμερης διάσκεψης θα συζητηθούν μόνο τα μέσα για την επίτευξη των στόχων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ