Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Γιορτάστηκαν τα 75χρονα του ΚΚ Βελγίου

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ανταπόκριση).-

Το Σάββατο 2 του Νοέμβρη, το Κομμουνιστικό Κόμμα Βελγίου (τομέας Βαλωνίας) γιόρτασε τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του, στο Σαρλερουά. Στο γιορτασμό πήραν μέρος πάνω από 2.000 άτομα, ενώ ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή και η παρουσία της νεολαίας, όπου προκάλεσε ενθουσιασμό με τη ζωντάνια της. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί και πήραν μέρος τ' αδελφά κόμματα και άλλες οργανώσεις της Ευρώπης και του Βελγίου. Ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Κοσμίδης, γραμματέας της Νομαρχιακής του ΚΚΕ στο Βέλγιο. Επίσης, πήραν μέρος ο Πιερ Γκάλαντ, πρώην πρόεδρος του κινήματος ειρήνης του Βελγίου και ο Ζορζ Ντε Μπουν, πρώην πρόεδρος των σοσιαλιστικών συνδικάτων.

Παραβρέθηκαν επίσης στο γιορτασμό των 75χρονων του ΚΚ Βελγίου, εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών Κομμάτων της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, του Αριστερού Συνασπισμού της Ισπανίας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του γερμανικού PDS και του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Συμμετείχαν στην εκδήλωση και αντιπροσωπείες από τα σοσιαλιστικά και χριστιανικά συνδικάτα του Βελγίου.

Ολοι οι ομιλητές τοποθετήθηκαν θετικά στην ανάγκη ενότητας του ευρωπαϊκού κομμουνιστικού κινήματος και έφεραν παράδειγμα την εκδήλωση όπου πρόσφατα έγινε στο Παρίσι και που συμμετείχαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα των Ελλάδας, Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας κλπ. Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΚΚ Βελγίου αποφάσισε να καθιερώσει το γιορτασμό του κόμματος κάθε χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ