Τετάρτη 13 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μικρά ΜΕΓΑΛΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Η πρώτη Πανελλαδική Συνάντηση Ασφαλιστών της νέας εταιρίας METROLIFE - ΕΜΠΟΡΙΚΗ, πραγματοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα με τη συμμετοχή διευθυντικών στελεχών της Εμπορικής Τράπεζας και 1.000 ασφαλιστών της από όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η METROLIFE - ΕΜΠΟΡΙΚΗ που προήλθε από τη συνένωση της METROLIFE και της Ιονικής Ασφαλιστικής, με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη της Εμπορικής Τράπεζας έχει σύνολο ενεργητικού που φτάνει τα 27,2 δισ. δρχ. και κεφάλαια και αποθεματικά που ξεπερνούν τα 10,6 δισ. δρχ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Αποστολή στην Πολωνία πραγματοποιεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) στα πλαίσια της διεύρυνσης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών. Συγκεκριμένα, αναχώρησε για την Πολωνία 12μελής αποστολή του ΒΕΑ προκειμένου να γίνουν σχετικές επαφές με Πολωνούς επιχειρηματίες και διοικήσεις των εκεί εμπορικών και βιοτεχνικών επιμελητηρίων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Την πρόβλεψη ότι ο τουρισμός της χώρας μας θα παρουσιάσει φέτος κάμψη της τάξης του 8% σε σχέση με το 1995, έκανε ο γγ του ΕΟΤ Β. Κουρτέσης από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται στα πλαίσια διεθνούς τουριστικής έκθεσης. Αντίθετα με τις αφίξεις, σημείωσε ότι καταγράφηκε αύξηση εσόδων κατά 6% περίπου, γεγονός που σημαίνει ότι οι τουρίστες που μας επισκέφτηκαν φέτος ήταν υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ταχύτατη έγκριση δανείου αυτοκινήτου σε 15 μόλις λεπτά προσφέρει στους πελάτες της η Τράπεζα Χίου, που συνεργάζεται με 194 εκθέσεις αυτοκινήτου πανελλαδικά. Το πρόγραμμα "XIOSAUTO" σε διάστημα 3 ετών έχει βοηθήσει πάνω από 10.500 Ελληνες καταναλωτές να αποκτήσουν αυτοκίνητο, εκταμιεύοντας συνολικά πάνω από 25 δισ. δρχ.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Η κοινοπραξία EUROSTAR GAS γνωστοποίησε την πρόθεσή της να λάβει μέρος στους τρεις διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη του Επενδυτή - Διαχειριστή των τριών εταιριών παροχής φυσικού αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία αντίστοιχα, που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 1997. Η κοινοπραξία - όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση - αποτελείται από τις εξής εταιρίες: την αμερικανική LONE STAR GAS INTERNATIONAL, INC, και την ελληνική METRIXX SYSTEMS AE (Ανώνυμη Εταιρία Τεχνικών και Επιχειρησιακών Συμμετοχών και Διαχείρισης Εργων).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Αφροδίτης Κύπρου πραγματοποιείται στην Πάφο την 1η Δεκέμβρη του 1996. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον παραπάνω αγώνα θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα, για πρώτη φορά στον αγώνα παίρνουν μέρος δρομείς από το Ισραήλ και το Λίβανο, ενώ ενδιαφέρον έχει επιδειχτεί και από τη μακρινή Ιαπωνία. Επίσης θα λάβουν μέρος δρομείς από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, την Ουγγαρία και την Κύπρο. Χορηγοί του Ημιμαραθώνιου Αφροδίτης είναι το ξενοδοχείο "Cypria Maris", η ΚΕΟ, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ