Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η προπαγάνδα του ψέματος

Παγκοσμιοποίηση, ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα, ανάπτυξη. Αυτές είναι οι λέξεις - κλειδιά που χρησιμοποιούνται από την κυβερνητική προπαγάνδα, προκειμένου να πείσουν ότι η ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ είναι ο μοναδικός δρόμος για να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις. Οπως είπε χτες ο πρωθυπουργός, "ακολουθούμε αυτή την πορεία της ένταξης στον κόσμο των ανεπτυγμένων χωρών, επειδή θέλουμε την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, επειδή θέλουμε μια πιο ισχυρή οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία".

Πρόκειται για χονδροειδή ψέματα, σημείο προς σημείο. Η συμμετοχή της χώρας μας στην ΟΝΕ θα φέρει σοβαρότερα δεινά, όχι μόνο στην παραγωγική βάση στη χώρα, αλλά και θα οδηγήσει στην εξαθλίωση και τη φτώχεια μεγάλα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων. Το τελευταίο, όμως, είναι μια "ενοχλητική λεπτομέρεια" για τους κυβερνώντες και τους ομοϊδεάτες τους στην Ευρώπη.

Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Οι λαοί της Ευρώπης δε θα αποδεχτούν, και το δείχνουν καθημερινά με τους αγώνες τους, να γίνουν τα θύματα της "ανάπτυξης" των πολυεθνικών και των υπερκερδών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ