Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στους δρόμους για τη Ζώνη

Στάση εργασίας και πορεία στη Νομαρχία Πειραιά, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στη ΝΑΥΣΙ. Να επανεξετάσει τη θέση του ως προς τη χορήγηση άδειας ναυπηγείου στη ΝΑΥΣΙ, δεσμεύτηκε ο νομάρχης

Δέσμευση ότι θα επανεξετάσει τη μέχρι τώρα αρνητική του θέση στο αίτημα να δοθεί άδεια ναυπηγείου στη ΝΑΥΣΙ,υποχρεώθηκε να αναλάβει ο νομάρχης Πειραιά, Χρ. Φωτίου,μετά τη δυναμική πορεία που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στη νομαρχία οι εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση πολλών φορέων και εργαζομένων του Πειραιά. Να σημειωθεί ότι υπέρ της έκδοσης άδειας ναυπηγείου στη ΝΑΥΣΙ έχει ταχθεί και το υπουργείο Ανάπτυξης, τη σχετική εντολή του οποίου αγνοεί μέχρι τώρα ο νομάρχης! Για να δοθεί, όπως αναφέρθηκε, οριστική λύση στο πρόβλημα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10 το πρωί στη νομαρχία σύσκεψη με τη συμμετοχή των εργαζομένων, εκπροσώπων της ΓΣΕΕ,του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και των πολιτικών κομμάτων.

Οι εργαζόμενοι της ΝΑΥΣΙ στα πλαίσια 3ωρης στάσης εργασίας (12 μ - 3μμ), συγκεντρώθηκαν στην Αγία Τριάδα στον Πειραιά και από εκεί συντεταγμένα κατευθύνθηκαν με πορεία προς τη Νομαρχία. Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν κατά τη διάρκεια της πορείας ήταν: "Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, να μείνουν ανοιχτά τα ναυπηγεία", "Ο νομάρχης θέλει κλειστά τα ναυπηγεία και ο Πειραιάς πεθαίνει από την ανεργία". Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κάτω από το κτίριο της Νομαρχίας στη Γρ. Λαμπράκη,ενώ αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Χρ. Φωτίου.

Στο πλευρό των διαδηλωτών παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Συνδικάτου Μετάλλου και του Σωματείου Ηλεκτρολόγων πλοίων,ο Δ. Τσουμπρής, αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ,ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ, ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ΠειραιάΓ. Μίχας,ο Β. Ξένος από την Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Διαμαντίδης και του ΔΗΚΚΙ Αράπης.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΝΑΥΣΙ Μ. Ξυδιάς, μετά το τέλος της συνάντησης μάς δήλωσε: "Θέσαμε το πρόβλημα που αφορά όχι μόνο το ναυπηγείο της ΝΑΥΣΙ αλλά ολόκληρη τη Ζώνη του Περάματος. Παρά την αρνητική και επιθετική στάση του νομάρχη, στην αρχή της κουβέντας, με την αγωνιστική μας προσπάθεια αλλά και τη στάση της αντιπροσωπείας, δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας. Πιστεύουμε ότι την Πέμπτη θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Εμείς είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, ξέρουμε από αγώνες και έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πληρώνει και απειλεί! (2000-11-22 00:00:00.0)
Τραμπούκοι σε εντεταλμένη υπηρεσία! (2000-06-29 00:00:00.0)
Κυβερνητικό αίσχος! (2000-06-28 00:00:00.0)
«Φταίει ο μεταλλεργάτης»! (2000-05-12 00:00:00.0)
Στάση σήμερα στη ΝΑΥΣΙ (1996-11-19 00:00:00.0)
Δε μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου... (1996-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ