Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τους καταλαβαίνουμε και τους προειδοποιούμε

Οι άνθρωποι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν μπορούσαν να κρύψουν την απογοήτευση και την πικρία τους για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πολλοί από αυτούς δούλευαν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ τους τελευταίους δύο μήνες, για να ετοιμάσουν τον προϋπολογισμό. Και επιπλέον, τους πέτυχε και η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας, που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Το "ευχαριστώ", πάντως, για την αυταπάρνηση που επέδειξαν το εισέπραξαν χτες.

Το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου για τον κρατικό προϋπολογισμό, όχι στο φυσικό χώρο (το Γενικό Λογιστήριο), όπως γίνεται κάθε χρόνο, αλλά στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Και το κυριότερο: Θεώρησαν σωστό και πρέπον να μην καλέσουν καν κάποιον από τους συντάκτες του.

Τους κατανοούμε, και αυτό ανεξάρτητα από την πολιτική θέση της εφημερίδας μας, τόσο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 1997, όσο και για τη γενικότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Τους κατανοούμε και τους προειδοποιούμε ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι λειτούργησαν χτες σύμφωνα με τους άτεγκτους κανόνες της αγοράς. Πρώτα το ξεζούμισμα και μετά το πέταμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ