Τετάρτη 20 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απτόητοι στις προκλήσεις

Και όμως...

Παρά την αστυνομοκρατία και τη γενικότερη επιχείρηση εκφοβισμού, που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες και την Κυριακή, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μαχητικά στο κέντρο της Αθήνας. Διαδήλωσαν με πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Περπάτησαν θαρρετά στα βήματα των εξεγερμένων του Νοέμβρη, σπάζοντας το κλίμα της αστυνόμευσης.

Τα πρόσωπά τους δεν ήταν καλυμμένα με μαντίλια, ούτε φορούσαν κουκούλες. Ισως, γι' αυτό δεν τους έκαναν την ...τιμή τα δεκάδες συνεργεία της τηλεόρασης, που είχαν πιάσει επίκαιρα και ...ακριβοπληρωμένα σημεία σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι αψήφησαν την τρομο-λαγνεία των καναλιών και τον κρατικό μηχανισμό, που με το ένα χέρι του έστειλε χιλιάδες (!) αστυνομικούς, για να τηρήσουν - δήθεν - την τάξη και με το άλλο χέρι του - το"σκοτεινό" - προετοίμαζε το "νταβαντούρι - θέαμα". Το ίδιο "σκοτεινό" χέρι, που τις τελευταίες μέρες βάζει βόμβες σε γραφεία οργανώσεων του ΚΚΕ, αλλά και σωματείων (όπως χτες στο Συνδικάτο Οικοδόμων). Ας είναι σίγουροι ότι και οι νέες επιχειρήσεις εκφοβισμού και τρομοκράτησης θα πέσουν, κι αυτές, στο κενό. Μια ματιά και μόνο αν ρίξουν στις προηγούμενες δεκαετίες και την πορεία των λαϊκών αγώνων, δεν πρόκειται να τους αφήσει την παραμικρή αμφιβολία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ