Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΒΣΑ
Σε άμεση κινητοποίηση καλούνται οι ΕΒΕ

Η οικονομική πολιτική που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έχει τη σφραγίδα της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολυεθνικών, που απαιτούν εδώ και τώρα θυσία της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας στο βωμό των συμφερόντων τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και επίσης επισημαίνει ότι: "Με στόχο την ΟΝΕ και την παράδοση της οικονομίας στις δυνάμεις του κεφαλαίου και του Μάαστριχτ, επιβάλλονται νέοι φόροι, γίνονται νέες περικοπές στα κοινωνικά κονδύλια και οδηγούνται οι λαϊκές τάξεις σε πλήρη εξαθλίωση. Οι ΕΒΕ καλούνται να σηκώσουν μεγάλο βάρος από τις νέες φορολογίες μέσα από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με επίπτωση στα αντικειμενικά κριτήρια και της μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας.

Ειδικότερα για το νέο προϋπολογισμό, τονίζεται ότι είναι "ανάλγητα αντικοινωνικός, αντιοικονομικός. Οι ΕΒΕ θα τον αντιμετωπίσουν ως ευθεία επίθεση εναντίον τους και θα κινητοποιηθούν άμεσα για τον τον ανατρέψουν".

Η ΔΗΚΕΒΕ

Η ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει το νέο προϋπολογισμό γιατί - όπως τονίζει - ληστεύει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ενώ πλουτίζει ακόμα πιο πολύ τα μονοπώλια. Αυτός ο προϋπολογισμός, σημειώνει, φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους μικροβιοτέχνες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. "Δηλώνουμε ότι η ΔΗΚΕΒΕ Αθήνας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το δυνάμωμα του συνδικαλιστικού κινήματος, για τη δημιουργία του αντιμονοπωλιακού μετώπου με τους εργάτες και τους συνταξιούχους, με τελικό στόχο να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ