Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο "πόλεμος της φρυγανιάς"

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο "Βοσινάκης" πληρώνουν τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ανταγωνιστικά συμφέροντα

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Κυριολεκτικά μετέωροι βρίσκονται οι 130 εργαζόμενοι του εργοστασίου παραγωγής φρυγανιών και άλλων ειδών διατροφής "Βοσινάκη" στην Αχαϊα, καθώς στην πλάτη τους παίζονται διάφορα παιχνίδια των επιχειρηματιών με τη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης. Πριν δύο χρόνια η επιχείρηση πωλήθηκε από τον όμιλο "Μπουτάρη" στον όμιλο "Φιλίππου", τη γνωστή ΦΑΓΕ. Ετσι η ΦΑΓΕ έχει τον έλεγχο του εργοστασίου "ELLITE" - που κατέχει το 50% της αγοράς της φρυγανιάς - και τον "Βοσινάκη" - που κατέχει το 40% της αγοράς.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η Επιτροπή Ανταγωνισμού του υπουργείου Ανάπτυξης σχεδιάζει την ακύρωση της πώλησης, μετά από προσφυγή του ομίλου "Παπαδοπούλου", ο οποίος παράγει τα προϊόντα "CRISPES" - με ποσοστό 10% της αγορά φρυγανιάς. Ο όμιλος "Παπαδοπούλου" ισχυρίστηκε ότι η ΦΑΓΕ κατέχει το 90% της αγοράς, δημιουργώντας μονοπώλιο και ότι ο συναγωνισμός μεταξύ "ELLITE" και "Βοσινάκη" είναι πλασματικός.

Τα "σπασμένα" από τα παιχνίδια των επιχειρηματιών καλούνται τώρα να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, καθώς ο όμιλος "Μπουτάρη" αρνείται να πάρει πίσω το εργοστάσιο "Βοσινάκη", ενώ ο όμιλος "Φιλίππου" ζητά να του επιστραφούν τα 2 δισ. δραχμές που δαπάνησε για την αγορά της επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο "Βοσινάκη" είχε πέρσι καθαρά κέρδη πάνω από 100 εκατ. δρχ. από την ντόπια και διεθνή αγορά. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν, φοβούμενοι πως το εργοστάσιο θα κλείσει και οι ίδιοι θα πέσουν θύματα στον "πόλεμο της φρυγανιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ