Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργίες αποφασίζουν οι καθηγητές

Εντείνονται οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, κόντρα στο νέο μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατέληξε σε συγκεκριμένο απεργιακό πρόγραμμα - εισήγηση προς τις τοπικές ΕΛΜΕ, το οποίο προβλέπει 48ωρη απεργία 9 και 10 Δεκέμβρη, τριήμερη απεργία 16 - 18 Δεκέμβρη και απεργία διαρκείας αμέσως μετά τις γιορτές. Προτείνει επίσης απεργία διαρκείας, τη στιγμή που η κυβέρνηση θα καταθέσει το νέο μισθολόγιο.

Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών, που αρχίζουν από σήμερα και η τελική απόφαση θα ληφθεί στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνει το Σάββατο, 30 Νοέμβρη.

Οι καθηγητές διεκδικούν διπλασιασμό των αποδοχών τους, αυξήσεις ώστε να φτάσουν οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές του νεοδιόριστου καθηγητή το 1997 στις 250.000 δραχμές, με κλιμάκωση για τους υπόλοιπους καθηγητές ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και στόχο τη διαμόρφωση της σχέσης εισαγωγικών - καταληκτικών αποδοχών στο 1 προς 2,5. Διεκδικούν επίσης την άμεση θεσμοθέτηση του δικαιώματος των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων και της σύναψης κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αύξηση των εκπαιδευτικών δαπανών και διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση το σύστημα της επετηρίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ