Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία αύριο στην ΑΓΕΤ

Τη δεύτερη 24ωρη απεργία, με κύριο αίτημα να μη μεταβιβάσει η Εθνική Τράπεζα πακέτο μετοχών της, που θα παραδώσει στην "Κονγκρέτουμ" τον έλεγχο του ομίλου της ΑΓΕΤ, θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Το αίτημα των εργαζομένων στηρίζει και η κλαδική Ομοσπονδία, που έχει κηρύξει για την ίδια μέρα απεργία σε όλο τον κλάδο.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και το Σωματείο των "Τσιμέντων Χαλκίδας", αποδεχόμενο το γενικότερο πλαίσιο, παράλληλα όμως διεκδικεί την αυτόνομη και αυτοτελή λειτουργία της επιχείρησης στα πλαίσια της "Κονγκρέτουμ" μετά την εξαγορά. Ειδικότερα, το Σωματείο ζητάει να μη διαλυθεί το εμπορικό τμήμα, κάτι που σημαίνει σημαντική συρρίκνωση του προσωπικού, αν υλοποιηθεί το σενάριο μεταβίβασης του 50% των μετοχών των "Τσιμέντων Χαλκίδας", που κατέχουν οι Ιταλοί, στον ΤΙΤΑΝ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η στάση της κυβέρνησης και του ΥΠΕΘΟ είναι αρνητική στο αίτημα να παραμείνουν τα πράγματα όπως έχουν σήμερα στην ΑΓΕΤ, με την αστήρικτη "δικαιολογία" ότι η Τράπεζα αποφασίζει ή ότι η "Κονγκρέτουμ" θα προσφύγει στη διεθνή διαιτησία, αν δε γίνει η μεταβίβαση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ