Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Απόλυτα ικανοποιημένος" ο υπουργός Εργασίας!

Εκτός πραγματικότητας, αλλά εντός "γραμμής" οι δηλώσεις του Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος έφτασε να ισχυριστεί ότι η πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας που εξάγγειλε η κυβέρνηση "προστατεύει" το εργατικό εισόδημα!

"Απόλυτα ικανοποιημένος από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης" (!), δήλωσε χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μ. Παπαϊωάννου,σημειώνοντας ότι ο "προϋπολογισμός έχει ιδεολογικές, πολιτικές και κοινωνικές αναφορές" στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι είχε υποσχεθεί προεκλογικά...

Ισχυρίστηκε, επίσης ότι υπάρχουν μόνο δυο νέοι φόροι - για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα έντοκα ομόλογα του δημοσίου - οι οποίοι "δεν αγγίζουν τη μεγάλη κατηγορία των εργαζόμενων". Σχετικά με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών είπε ότι έτσι γίνεται "δικαιότερο το σύστημα" και συμπλήρωσε ότι "ο περιορισμός των δαπανών του δημοσίου είναι κάτι που το έχει ανάγκη η χώρα".

Σχετικά με τον ΟΓΑ είπε ότι για το νέο ταμείο, "όσον αφορά το μεγάλο κομμάτι των εισφορών, τα 2/3, για εφέτος τουλάχιστον, τα αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός", αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο την επόμενη χρονιά να επωμιστούν μεγαλύτερα βάρη οι αγρότες. Για τις αυξήσεις των συντάξεων των αγροτών σημείωσε ότι "οι αγρότες θα πάρουν αναδρομικά από το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο του 1995 την αύξηση των 4.000 δραχμών, όπως είχαμε υποσχεθεί, 44 δισ. έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό", εννοώντας προφανώς ότι - όπως έχει ήδη ανακοινωθεί - οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πάρουν από 1.1.97 τις 4.000 δραχμές αύξηση, η οποία υποτίθεται πως προκύπτει από την κάλυψη των απωλειών από τον πληθωρισμό, από τον Οκτώβρη του 1995...

Ο Μ. Παπαϊωάννου έφτασε στο σημείο να πει ότι ο προϋπολογισμός "αναφέρεται από τη μια μεριά σε προστασία του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων και από την άλλη σε βελτίωση των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων"!

Σε ερώτηση για τη λανθασμένη πρόβλεψη που είχε κάνει η κυβέρνηση για τον πληθωρισμό του 1996, ο υπουργός, αφού δικαιολόγησε την κυβέρνηση, έκανε λόγο για "σκληρή, αλλά δίκαιη πολιτική"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ