Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μαζί εργάτες - αγρότες - ΕΒΕ

Συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή και κινητοποιούνται ενιαία αύριο

Συντονιστική Επιτροπή από εργαζόμενους, αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες συγκροτήθηκε στη Ζάκυνθο και καλεί στις πρώτες ενιαίες κινητοποιήσεις της Πέμπτης.Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή διαπιστώνει πως η κυβέρνηση μέσω του προϋπολογισμού "εξαπολύει την πιο σκληρή επίθεση στα λαϊκά στρώματα και τα οδηγεί στη φτώχεια και την απόγνωση". Γίνεται πλέον ξεκάθαρο - τονίζεται - ότι αυτή η πολιτική βρίσκεται αντίθετη με τα συμφέροντα και τις ανάγκες της χώρας και των λαϊκών στρωμάτων. Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου,της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών εξηγούν την αναγκαιότητα της δημιουργίας της Συντονιστικής Επιτροπής και θέτουν τους στόχους πάλης που είναι:

- Αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, τέτοιες που να καλύπτουν το χαμένο εισόδημα και να εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

- Αλλαγή του φορολογικού συστήματος σε δημοκρατική κατεύθυνση.

- Μέτρα για την ανεργία με την καθιέρωση του 35ωρου. Παραγωγική ανασυγκρότηση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, με μοχλό το Δημόσιο Τομέα.

- Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μέτρα ενάντια στην ασύδοτη δράση των πολυεθνικών και καταστημάτων.

- Ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και καλλιέργειας με τιμές και επιδοτήσεις για τα αγροτικά προϊόντα απειθαρχώντας στις αποφάσεις της ΕΕ.

- Ουσιαστικές αυξήσεις στις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

- Κατάργηση της απόφασης για την αγορά του αιώνα.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους φορείς της Ζακύνθου να συμμετάσχουν και να τη διευρύνουν και καλεί το ζακυνθινό λαό να πάρει μέρος στις αυριανές κινητοποιήσεις. Οι ΕΒΕ καλούνται να πάρουν μέρος με δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους στο διάστημα 8 πμ - 10 πμ. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 10 πμ στη Λούμπα, ενώ οι εργαζόμενοι την ίδια ώρα στο Εργατικό Κέντρο. Στη συνέχεια οι συγκεντρώσεις θα ενωθούν και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ