Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ
Μεθοδευμένα "αδιέξοδα"...

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Στα πρόθυρα του αδιεξόδου οδηγούνται τα "Ναυπηγεία Αυλίδας" από την κακοδιαχείριση και την αδιαφορία για ανάπτυξή τους, του ενοικιαστή μεγαλοεφοπλιστή Λελάκη,αλλά και τη συνευθύνη και τη στάση της διοίκησης της ΕΤΒΑ, υπό την καθοδήγηση των κυβερνητικών επιτελείων.

Ηδη, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, ο Λελάκης δεν εκπληρώνει τις συμβατικές και άλλες υποχρεώσεις του προς την ΕΤΒΑ (παρά τις επανειλημμένες ρυθμίσεις του χρέους των 450 εκατομμυρίων δραχμών που έχει δημιουργηθεί) και άλλους δημόσιους οργανισμούς. Καθυστερεί τις πληρωμές δεδουλευμένων των εργαζομένων, ενώ, λόγω "αναδουλιάς", πολλά συνεργεία πολλές μέρες το μήνα κάθονται. Βέβαια, η κατάσταση αυτή κρύβει και σκοπιμότητες. Ο επιχειρηματίας, για να εισπράξει και άλλα δάνεια και να εξασφαλίσει την παραμονή του στην επιχείρηση σε ενδεχόμενο πώλησής της και η ΕΤΒΑ, για να "βρει ευκαιρία" τοποθέτησης λουκέτου αν δεν ευοδωθεί η πώληση.

Η κατάσταση αυτή δε φαίνεται να ανησυχεί τη συνδικαλιστική ηγεσία (ΠΑΣΚΕ) του σωματείου ή τουλάχιστον μερικούς εξ αυτών, οι οποίοι αναλίσκονται στο ποια από τις δυο τάσεις (της ΠΑΣΚΕ) θα αναρριχηθεί στην ηγεσία του σωματείου για να επιβάλει τη δική της πρόταση ...ιδιωτικοποίησης του ναυπηγείου. Ετσι, η "ΠΑΣΚΕ Ναυπηγείων Αυλίδας" φτάνει στο σημείο, σε ανακοίνωσή της, να γίνεται απολογητής του "βίου και της πολιτείας" του μεγαλοεφοπλιστή και να προαναγγέλλει τη συρρίκνωση (απολύσεις) του προσωπικού. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο κλάδος περνάει κρίση και δεν αντέχει το ναυπηγείο μας (υπογράμμιση δική μας) το σύνολο των εργαζομένων! Καταλήγουν δε, με την πρόταση - προκειμένου να αποφευχθούν εκρήξεις - να αναζητηθεί "λύση", όπως και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, δηλαδή "οικειοθελείς αποχωρήσεις", συνταξιοδοτήσεις και άλλα.

Λαμβάνοντας το "μήνυμα" η κυβέρνηση, διά της υφυπουργού Ανάπτυξης Σ. Διαμαντοπούλου,στις 14/11/96, σε απάντηση ερωτώντος βουλευτή της αντιπολίτευσης, αναφέρει μεταξύ άλλων: "...Η ΕΤΒΑ ολοκληρώνει σύντομα τις απαραίτητες διαδικασίες (κατάρτιση πληροφοριακού δελτίου και διακήρυξης) για την πώληση του Ναυπηγείου Χαλκίδας, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων...".

Γ. Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Από περιπέτεια σε περιπέτεια τα Ναυπηγεία Αυλίδας(1999-07-06 00:00:00.0)
Ωρα "μηδέν" για τα Ναυπηγεία Χαλκίδας(1999-04-17 00:00:00.0)
Εκρηξη πολλαπλής στόχευσης(1999-01-14 00:00:00.0)
Νέος διαγωνισμός - νέο αδιέξοδο(1998-11-05 00:00:00.0)
Ανησυχίες των εργαζομένων ενόψει της πώλησης(1998-07-21 00:00:00.0)
Κίνδυνος "λουκέτου" για τα Ναυπηγεία Αυλίδας(1996-11-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ