Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΥΛΙΔΑΣ
Εκρηξη πολλαπλής στόχευσης

Εκρηξη σημειώθηκε χτες στις 2 τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Αυλίδας,η οποία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του τοπικού Λιμεναρχείου, οφείλεται σε εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί μεταξύ δύο επισκευαζόμενων πλοίων. Από τα δύο πλοία, το επιβατηγό "GAME BOY" με σημαία Ονδούρας βυθίστηκε ενώ ο δεξαμενόπλοιο "HAMILTON 1" με σημαία Παναμά έχει υποστεί δύο ρήγματα, ένα στη μέση περίπου της αριστερής πλευράς του κάτω από την ίσαλο γραμμή και ένα μικρότερο στη δεξιά πλευρά του.

Ο φύλακας Θεολόγος Τσαντίρης του "GAME BOY", από την έκρηξη έπαθε νευρικό κλονισμό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,το δεξαμενόπλοιο "HAMILTON 1" βρίσκεται στα ναυπηγεία Χαλκίδας, για να επισκευαστεί από τις 6 του περασμένου Ιούνη. Ομως του έχει επιβληθεί απαγόρευση απόπλου, λόγω οφειλών του.

Το Λιμεναρχείο Χαλκίδας έχει αρχίσει την προανάκριση, ενώ στην περιοχή θα μεταβεί ειδική ομάδα του Λιμενικού Σώματος, για να ερευνήσει τόσο τα πλοία όσο και τη θαλάσσια περιοχή.

Να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός της ΕΤΒΑ για την πώληση του ναυπηγείου και όπως διαρρέεται ήδη έχει προκριθεί η προσφορά του μεγαλοβιομήχανου στον κλάδο του μετάλλου Στασινόπουλου.Προσφορές κατέθεσαν ο επιχειρηματίας Ηλίας Σταύρου και ο πρώην ενοικιαστής του ναυπηγείου Λελάκης.Η προσφορά του Λελάκη απορρίφθηκε για δεύτερη φορά από την ΕΤΒΑ γεγονός που, όπως διαρρέεται, τον έχει ιδιαίτερα δυσαρεστήσει... Ο Στασινόπουλος, πάντως, έχει κληθεί από την ΕΤΒΑ να βελτιώσει την προσφορά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ