Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεσηκώνεται αύριο η αγροτιά

Προειδοποιητικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Εβρο

Μέρα αγώνα είναι η αυριανή για τους αγρότες της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και του Εβρου, που συνεχίζουν με νέες προχωρημένες μορφές πάλης τον αγώνα τους, απαιτώντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να δώσουν ενωτικά, δυναμικά, συντονισμένα και αποτελεσματικά τη νέα μάχη για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των νομών της Θεσσαλίας έχουν προγραμματίσει να γίνουν συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας και άλλων επαρχιακών πόλεων, καταλήψεις νομαρχιών, καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας, εφοριών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, αλλά και "μπλόκα" με τρακτέρ σε βασικούς οδικούς κόμβους.

Συγκεκριμένα, στην Καρδίτσα θα στηθούν "μπλόκα" στο Δρούγο,στο Δέλτα και τον Πάμισο.Από εκεί, οι αγρότες θα ξεκινήσουν για την πόλη, όπου και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Στο πλευρό των αγροτών θα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του νομού, που θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε για αύριο το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας,συμπαραστεκόμενο στον αγώνα των εργαζομένων της Ενωσης, καθώς και οι έμποροι και βιοτέχνες,που αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Με ανακοίνωσή τους, οι φορείς του νομού καλούν όλο το λαό της Καρδίτσας να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη εξοντωτική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Προκειμένου να αντισταθούν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, στο "ξεζούμισμα" της εργατιάς, στην οικονομική εξαθλίωση του μικρομεσαίου επαγγελματία. Οπως τονίζεται στο κάλεσμα: "Λέμε ΟΧΙ στην απομόνωση του Νομού Καρδίτσας, στην καθυστέρηση των μεγάλων έργων Αχελώου - Σμόκοβου, στην οδική απομόνωση, στην τουριστική υποβάθμιση. ΟΧΙ άλλη ανεργία στο νομό μας και άλλες παράνομες απολύσεις εργαζομένων". Παράλληλα, δηλώνουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της ΕΑΣΚ, χαρακτηρίζοντάς τη μοχλό ανάπτυξης για το νομό, χαιρετίζουν τον αγώνα των μαθητών και καταδικάζουν τις εκβιαστικές ενέργειες της κυβέρνησης που προσπαθεί να φιμώσει το μαθητικό κίνημα.

Στο Νομό Λάρισας αγροτικές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10.30 π.μ. στον Τύρναβο και στα Φάρσαλα,ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο των αγροτών στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Στο συλλαλητήριο - μετά από απόφαση που πήρε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας - θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι άλλων μαζικών φορέων του νομού, αλλά και μαθητές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, συμπαραστεκόμενοι ενεργά στον αγώνα των αγροτών.

Ανάλογης μορφής κινητοποιήσεις - συλλαλητήρια, καταλήψεις κλπ. - θα πραγματοποιηθούν στα Τρίκαλα στις 10 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στο Βελεστίνο της Μαγνησίας.

Ο αγώνας των αγροτών της Θεσσαλίας θα κλιμακωθεί από την 1η Φλεβάρη με ένα νέο κύκλο κινητοποιήσεων, που θα περιλαμβάνει περιφερειακές συγκεντρώσεις, παρατάξεις των τρακτέρ σε πλατείες των χωριών και άλλες μορφές πάλης, ενώ η συνέχεια θα δοθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του ίδιου μήνα, με συντονισμό των κινητοποιήσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Στόχος αυτών των νέων προχωρημένων μορφών πάλης, που αποφάσισαν φέτος οι αγρότες της Θεσσαλίας, είναι να "πιέσουν" πιο αποτελεσματικά την κυβέρνηση και να την πείσουν να δώσει λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ.

Σε Μακεδονία - Θράκη

Και οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Θεσσαλονίκης προχωρούν αύριο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αγρότες κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι της επαρχίας Λαγκαδά θα πραγματοποιήσουν αγωνιστικό συλλαλητήριο στο Ζαγκλιβέρι.

Επίσης στον Εβρο, όπου έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αγωνιστικές αποφάσεις από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, θα διοργανωθούν δύο συλλαλητήρια αύριο πρωί. Το ένα θα γίνει στην Εθνική Οδό στο ύψος του χωριού Προβατώνας,όπου θα συγκεντρωθούν αγρότες από τα χωριά του κεντρικού Εβρου, και το άλλο θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας από τους αγρότες του βόρειου Εβρου. Και στα δύο συλλαλητήρια οι αγρότες του Εβρου θα κατέβουν με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα και προσανατολίζονται να προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς υποκαταστημάτων της ΑΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ