Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στο κενό οι δικαστικές διώξεις

Αντιμέτωποι με τους διωκτικούς μηχανισμούς του κράτους έρχονται πλέον οι μαθητές της Πάτρας μετά την απόφαση του εισαγγελέα Γ. Κωνσταντινόπουλου να ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε μια σειρά σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη. Σε όσα σχολεία οι διευθυντές έχουν γράψει σε εκθέσεις τους πως έχουν προκληθεί "φθορές", ο εισαγγελέας ασκεί ποινική δίωξη εναντίον μαθητών. Τέτοια σχολεία είναι το 1ο και 6ο Γυμνάσιο, το 4ο ΤΕΛ, το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο, το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, το 14ο Γυμνάσιο, το 10ο Λύκειο και το 17ο Γυμνάσιο Πάτρας. Στα υπόλοιπα σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη ο εισαγγελέας παραγέλλει προκαταρκτική ανάκριση για να διαπιστώσει αξιόποινες πράξεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σύσκεψη εισαγγελέα και αστυνομικού διευθυντή Αχαϊας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το "αγκάθι" των κατειλημμένων σχολείων, κάτι που προδικάζει το αποτέλεσμα της "προκαταρκτικής ανάκρισης".

Παρ' όλη την τρομοκρατία που ασκείται από πολλούς φορείς (εισαγγελείς, αστυνομία, διευθυντές, μερίδα γονέων), οι μαθητές της Πάτρας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Επόμενος σταθμός του αγώνα τους θα είναι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 15 Γενάρη.

Ηδη, στην Αχαϊα βρίσκονται σε κατάληψη 37 Γυμνάσια και Λύκεια.

Στην Κόρινθο υπήρξαν και χτες νέα επεισόδια στο 1ο Λύκειο όταν ο διευθυντής του Χρ. Ανδρέου, συνοδευόμενος από "αγανακτισμένους γονείς" έσπασε τις αλυσίδες και εισέβαλλε στο υπό κατάληψη σχολείο βγάζοντας έξω τους μαθητές. Ομως, τέτοιοι τραμπουκισμοί φαίνεται πως γίνονται "λίπασμα" για να "ανθίσουν" νέες καταλήψεις.

  • Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, καταλήψεις σχολείων υπάρχουν: 16 στην Ηλεία,18 στη Μεσσηνία και σε άλλα 4 οι μαθητές πραγματοποιούν αποχή, 10 στην Αρκαδία,7 στην Αργολίδα και 7 στην Κορινθία.
  • Στη Ζάκυνθο υπό κατάληψη τελούν 11 Γυμνάσια και Λύκεια ενώ από χθες και η Κεφαλλονιά μπήκε στον χορό των κινητοποιήσεων καθώς πραγματοποιήθηκε κατάληψη του Πολυκλαδικού Λυκείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ