Πέμπτη 14 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Να συντονίσουμε τα βήματα με το μαθητικό κίνημα"

Η ΔΕΕ καλεί η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ να γίνει στις 16 Γενάρη και προτείνει αγωνιστικό πρόγραμμα

"Αυτή την κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση με όλους τους μηχανισμούς παραπλάνησης, καταστολής και αυταρχισμού θέλει να γονατίσει τους μαθητικούς αγώνες, το κίνημα των εκπαιδευτικών, αλλά και ευρύτερα το λαϊκό οφείλει έμπρακτα να συντονιστεί μαζί τους", τονίζει ο εκπρόσωπος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Σ. Σάββας,χαρακτηρίζοντας "ιστορική" την περίοδο που διανύουμε. "Το μέτωπο με τους μαθητές μπορεί τώρα, μέσα στους αγώνες, να ευδοκιμήσει και να γιγαντωθεί καλύτερα από κάθε άλλη φορά".

Με το σκεπτικό αυτό, η ΔΕΕ εκφράζει τη θέση ότι κακώς μεταφέρθηκε η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Γενάρη από τις 16 και θα έπρεπε να έχει ως αναγκαίο πρόγραμμα δράσης τουλάχιστον τις δύο τριήμερες απεργίες. "Η αναγκαιότητα αυτής της πρότασης επιβεβαιώθηκε και από την πορεία των εξελίξεων με τον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης, κάτι που όφειλαν και οφείλουν να το λάβουν υπόψη οι δυνάμεις που διαμόρφωσαν την εισήγηση (για την ΠΑΣΚ δε γίνεται λόγος, γιατί ούτως ή άλλως στηρίζει ανοιχτά και απροκάλυπτα την κυβέρνηση).

Στις γενικές συνελεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στις ΕΛΜΕ, η ΔΕΕ προτείνει 3ήμερη απεργία (19, 20 και 21 Γενάρη) και νέα τριήμερη στις 25-27 Γενάρη, νέες γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις 27, 28 και 29 Γενάρη με ολομέλεια προέδρων στις 31 Γενάρη. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις να πλαισιώνονται με συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και πορείες, συσκέψεις των ΕΛΜΕ με μαθητές, γονείς, εργατικούς φορείς για συντονισμό και κοινή δράση. Η ΔΕΕ επίσης καλεί η ΟΛΜΕ να συντονίσει τα βήματα με το μαθητικό κίνημα.

Είναι ευχάριστο, τονίζει ο Σ. Σάββας, ότι στις γενικές συνελεύσεις την πρόταση της ΔΕΕ ενστερνίζονται και άλλες δυνάμεις που μέχρι πρότινος εξαντλούσαν την πρότασή τους μέχρι και τις δύο 24ωρες απεργίες. Αυτό όμως δεν τους απαλλάσσει από την τεράστια ευθύνη που έχουν για το ανεπαρκές πρόγραμμα δράσης που ψήφισαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η διγλωσσία αποτελεί εκφυλιστική διαδικασία και αναπαράγει την αναξιοπιστία στο συνδικαλιστικό κίνημα.

"Κανένας δεν μπορεί να συγκαλύψει τις ευθύνες του πίσω από τη θεωρία του "εφικτού", ούτε μπορεί να παραπλανά τον κλάδο με διγλωσσία, λέγοντας άλλα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και άλλα στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Δεν μπορεί δηλαδή τη στιγμή της απόφασης στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να επικρατεί σε κάποιους ο συμβιβασμός στο ελάχιστο και σε άλλους χώρους, που περισσότερο χαρακτήρα ζύμωσης έχει, να υψώνουν τους τόνους. Γιατί γνωρίζουν οι πάντες ότι η εισήγηση αποτελεί τη βάση, προσανατολίζει τις γενικές συνελεύσεις και θέτει τα όρια των όποιων αποφάσεων", τονίζει ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ.

  • Στη χτεσινή της γενική συνέλευση η ΕΛΜΕ Πειραιά ψήφισε την πρόταση για τριήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και νέα γενική συνέλευση στις 31 Γενάρη. Επίσης από σήμερα προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας όσο διαρκούν οι μαθητικές αγώνες, για την περιφρούρησή τους από "αγανακτισμένους γονείς" ή από εξωσχολικές ομάδες που θα επιχειρήσουν να κάνουν καταστροφές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ