Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Στο απυρόβλητο οι νόμιμες φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

"Με το νομοσχέδιο για τις φοροαπαλλαγές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, με σκοπό να συγκαλύψει τον ταξικό χαρακτήρα του κυβερνητικού προγράμματος και τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματα των εργαζομένων προς όφελος των συμφερόντων μιας μικρής μειοψηφίας πλουτοκρατών.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση:

  • Αφήνει στο απυρόβλητο τα πάνω από 600 δισεκατομμύρια νόμιμες φοροαπαλλαγές για το 1995, που έχει χαρίσει στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και σε νομικά πρόσωπα, κυρίως ανώνυμες εταιρίες.
  • Δε φορολογεί τα κέρδηκαι τα υπερκέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ αφήνει άθικτο το καθεστώς της ασύδοτης δράσης του. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, με τη ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την αφαίρεση κατακτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, την παράδοση του δημόσιου τομέα της οικονομίας στο ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο, την πολιτική της ταξικής συνεργασίας, προσφέρει νέα κέρδη και προνόμια στο σκληρό πυρήνα της άρχουσας τάξης.

Η κατάργηση ενός πολύ μικρού μέρους από τις υπάρχουσες φοροαπαλλαγές, που, κυρίως, θίγει μικρά και μεσαία στρώματα, δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν εργαζόμενο.

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν είναι πάλι οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί και μεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες.

Αυτοί που καλούνται να πληρώσουν πρέπει να αντισταθούν ενωμένοι και να αντεπιτεθούν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ