Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με απεργία προειδοποιεί η ΠΝΟ

Με απεργία σε παγκόσμια κλίμακα προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,αντιδρώντας στην αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ναυτικών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ τονίζει ότι οι Ελληνες ναυτεργάτες δέχονται μια άνευ προηγουμένου ανηλεή επίθεση από την κυβέρνηση, "που, στο όνομα της κατάργησης των φορολογικών απαλλαγών, ενοποιεί τους συντελεστές φορολόγησης των αμοιβών των αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού και επιβάλλει φορολογία για τις αμοιβές που θα καταβληθούν το 1997 15% και 20% για τις αμοιβές του 1998. Η κυβέρνηση, σημειώνει, "ξεχνά" ότι οι Ελληνες ναυτικοί υπόκεινται σε ειδικό τρόπο φορολόγησης σύμφωνα με το ΝΔ 3323/55".

Για την απόκρουση - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - της άδικης, απαράδεκτης και πρωτοφανούς αυτής επίθεσης, αποφασίστηκε συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης της Ομοσπονδίας, που περιλαμβάνει: Αμεση συνάντηση της ΠΝΟ με τους υπουργούς Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας. Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 3 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Μεγάρου της ΠΝΟ. Αποστολή εξωδίκων - μέσα στις επόμενες μέρες - προς όλες τις εφοπλιστικές ενώσεις και την κυβέρνηση, με τις οποίες θα δρομολογούνται οι διαδικασίες για κάθοδο σε απεργία σε παγκόσμια κλίμακα. Τέλος, διοργάνωση - σε χρόνο που θα καθορίσει η διοίκηση της ΠΝΟ - πανναυτεργατικού συλλαλητηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ