Τετάρτη 27 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κόβονται οι συντάξεις των πολυτέκνων

Στην κατάργηση - ουσιαστικά - της ισόβιας σύνταξης που παίρνουν οι πολύτεκνες μητέρες προχωρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας έτσι μία από τις πλευρές του λεγόμενου "κοινωνικού της προσώπου". Οπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου - επιβεβαιώνοντας το "Ρ" που είχε ήδη προαναγγείλει τη συγκεκριμένη κυβερνητική πρόθεση - στο νομοσχέδιο για τις κρατικές δαπάνες, που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, θα προστεθεί άρθρο σύμφωνα με το οποίο ισόβια σύνταξη θα παίρνουν στο εξής μόνο οι πολύτεκνες μητέρες που είναι ηλικίας 65 ετών και άνω, καθώς και όσες έχουν εισόδημα μέχρι 2 εκατ. δραχμές! Στην ουσία, δηλαδή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολύτεκνων μητέρων που σήμερα παίρνουν ισόβια σύνταξη, θα πάψουν να την παίρνουν.

Για του λόγου το αληθές, ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης διευκρίνισε ότι από το σύνολο των 250.000 πολύτεκνων μητέρων που παίρνουν σήμερα σύνταξη, με τη ρύθμιση που προωθείται, θα εξακολουθήσουν να την παίρνουν μόνο οι 50.000, δηλαδή μόνο το 20% αυτών!!!

Επίσης, με το ίδιο νομοσχέδιο, τροποποιείται η υφιστάμενη νομοθεσία περί επιδομάτων πολυτέκνων οικογενειών και τρίτου παιδιού. Σύμφωνα με τις προωθούμενες αλλαγές, διπλασιάζεται στα 6 χρόνια (από 3 που είναι σήμερα) η διάρκεια καταβολής του επιδόματος που χορηγείται σήμερα σε οικογένεια που έχει τρία παιδιά. Επίσης το ποσό του επιδόματος αυτού αυξάνεται σε 40.000 δρχ. από 34.000 δρχ. Αλλαγές προωθούνται επίσης και στην περίπτωση τέταρτου παιδιού. Επίσης, αυξάνεται το ποσό του επιδόματος που χορηγείται για το τέταρτο παιδί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ