Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρέος όλων η συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ απευθύνει θερμό χαιρετισμό στην αγωνιζόμενη αγροτιά, που δε βολεύεται και δε συμβιβάζεται με τις αντιαγροτικές πολιτικές του δήθεν μονόδρομου, του ραγιαδισμού και τις επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ, που την οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών, για τα αιτήματά τους, να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια και να αμείβονται για το μόχθο τους, που είναι δίκαια, ρεαλιστικά και ώριμα για επίλυση. Γιατί δεν ανέχονται πια να εμπαίζονται από την κυβέρνηση, που τρία χρόνια τώρα από τότε που πήρε τα πρώτα αγωνιστικά μηνύματα υπόσχεται μεν, οξύνει δε, αντί να λύσει τα προβλήματά τους.

Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του υπουργού Γεωργίας να διασπάσουν τους αγρότες και να υπονομεύσουν τους αγώνες τους. Η μαζική συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις αποδεικνύει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές, που θυμίζουν άλλες εποχές, δε βρίσκουν γόνιμο έδαφος στους αγρότες. Γι' αυτό θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους αγρότες της χώρας να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις, γιατί κοινά είναι τα προβλήματά τους και οι στόχοι τους. Καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τη νεολαία, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους αγωνιζόμενους αγρότες, γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός τους αγώνας, γιατί η δικαίωση θα είναι και δική τους δικαίωση.

Τα μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις και να πρωτοστατήσουν στην πάλη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ