Σάββατο 30 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τη συνδρομή του ΔΣΑ ζητά ο Σολωμός

Τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας ζητά, μετά την έντονη αντίδραση των δικηγόρων, ο Διοικητής του ΙΚΑ Γρ. Σολωμός για τη λύση του προβλήματος, με τις νομικές υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Οπως είναι γνωστό ο Γρ. Σολωμός είχε αποστείλει έγγραφο προς τους αρμόδιους υπουργούς, με το οποίο ζητούσε - ουσιαστικά - την κατάργηση της νομικής υπηρεσίας του ΙΚΑ και την ανάθεση των υποθέσεων σε ιδιώτες, παίρνοντας αφορμή από ορισμένες περιπτώσεις - υπαρκτές - ασυνέπειας των έμμισθων δικηγόρων του Ιδρύματος, απέναντι στα συμφέροντα του ΙΚΑ και των ασφαλισμένων. Η αντίδραση των δικηγόρων είχε να κάνει περισσότερο με τις γενικευμένες προσπάθειες κατάργησης των νομικών υπηρεσιών των δημοσίων οργανισμών και όχι με την πιθανή συγκάλυψη παραλείψεων των έμμισθων συναδέλφων τους στο Ιδρυμα.

Ο Γρ. Σολωμός σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει το ΔΣΑ για το πρόβλημα, και εκφράζει τη διαμαρτυρία του, γιατί δεν πήρε απάντηση. Αναφέρει, επίσης, ότι έμμισθοι δικηγόροι στο Ιδρυμα υπάρχουν μόνο στην Αθήνα, το Ηράκλειο και την Πάτρα και ζητά απ' το ΔΣΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να διορθωθεί η κατάσταση με την υπόδειξη συγκεκριμένου μηχανισμού "βάσει του οποίου εναλλασσόμενοι κυρίως δικηγόροι εκ του Δικηγορικού Σώματος, που θα ορίζονται από το ΔΣ του Συλλόγου να εξυπηρετούν κατά περίπτωση τις ανάγκες του ΙΚΑ".

Τέλος, υποστηρίζει ότι με το έγγραφό του "ουδόλως ήθελε να θίξει τους δικηγόρους και το δικαστικό λειτούργημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ